Theater

filter

Filter op:


Genre
Spoken WordTheaterDansKleinkunst theaterComedyMuziekKindervoorstellingBeeldende kunstLanter & FanterMultidisciplinair theaterStorytellingMuziektheaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
novemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
#female gazeLanter & FanterLanter & Fanter Winterfestival
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
18.00
Normaal (incl. consumptie)
18.00
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
16.00
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie)
13.00


#female gaze

Infinity Chan
Eva Line de Boer/ HZT

do 24 nov '22 , 20:30
Toneel, Multidisciplinair theater
Theaterzaal

Een unheimische onderdompeling langs de extreme randen van het internet

Triggerwaarschuwing: deze voorstelling bevat gevoelige content omtrent seksisme, homofobie, racisme, (seksueel) geweld en suïcide. 16+

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen en neemt het internet het verhaal over. Is er nog wel een onderscheid te maken tussen het virtuele en de werkelijkheid?

De ontmoetingen in de excessieve online wereld spreken de ongezonde delen van haar nieuwsgierigheid aan. Wat maakt deze mensen zo roekeloos?

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden. Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had: hoe zou het zich dan wreken?

Eva Line de Boer wil niets of niemand uitsluiten, maar durfde dit gedachte-experiment nooit zo ver door te trekken. Ze rekt haar eigen denkbeeld en dat van de toeschouwer op en gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Lees minder

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is gefascineerd door (online) tussenwerelden, plekken waar mensen volledig zichzelf of juist een ander kunnen zijn. In haar werk onderzoekt ze, samen met haar artistiek team, de intimiteit van het internet en hoe gedrag en emoties zich vormen wanneer ze in het openbaar gedeeld worden.

In haar voorstellingen is ieder detail geregisseerd en uitgedacht - met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek spel creëert Eva telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot grote thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Credits

Concept & regie: Eva Line de Boer
Onderzoek & spel: Jessie Wilms
Onderzoek & tekst: Steff Geelen, Sabrine Ingabire
Video & licht: Karlijn Milder, Mats Logen
Scenografie & licht advies: Tim Vermeulen
Geluidsontwerp: Harpo ’t Hart, Asun Gaaikema
Dramaturgie: Piet Menu, Emma Wierda
Kostuumontwerp: Jacob Kok
Spel sexbot: Keta Menaj
Techniek: Arco Middendorp, Gert van Elderen, Dimitri Devos, Rens van Dijk
Videotechniek: Daan Hazendonk
Een coproductie van: Eva Line de Boer en Het Zuidelijk Toneel

Lees meerTerug naar overzicht