Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansKleinkunst theaterComedyMuziekKindervoorstellingAudio-installatieWorkshopShared dialogueBeeldende kunstLanter & FanterMultidisciplinair theaterStorytellingMuziektheaterSpoken WordFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
decemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Lanter & Fanter#female gazePodium Mozaïek op locatie: De VlugtLanter & Fanter Winterfestival
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
9.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
7.50
Uitverkocht

Lanter & Fanter

Gong en de vier neuzen (VIP Kids première) 5+
Oorkaan Ensemble

zo 5 feb '23 , 14:00
Kindervoorstelling, Muziektheater
Theaterzaal

Een theatraal familieconcert voor iedereen van 5 tot 105 jaar.

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Er is ontzettend veel te ontdekken. Instrumenten met knoppen, snaren, gouden toetsen en zelfs een hele grote ronde. En ergens zit een Neus verstopt. De Feestneus? Of is het een olifantenslurf? Er ontvouwt zich een zoektocht die de Neuzn verder doet kijken dan ze lang zijn. En als je een deksel op je neus krijgt, dan maak je daar toch gewoon muziek mee?

Het Oorkaan Ensemble werkt samen met verschillende makers die een band hebben met Indonesië. Zij laten zich inspireren door de betoverende en hypnotische Indonesische gamelanmuziek. De musici dragen hun neus met trots, als hedendaagse versie van de beroemde Indonesische Panakawan narren. Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand. 

Doe mee met de Q&A en workshop!
Na de voorstelling houdt de Kinderraad voor Muziek een Q&A met de musici van het Oorkaan Ensemble. Ook kunnen alle kinderen meedoen met de gratis creatieve workshop in thema. 

Gratis entree voor kinderbuurtbewoners met postcodes 1014, 1051, 1055, 1056, 1057, 1061, 1062 en 1063.

Lees minder

Credits

Muziek: Claude Debussy, Iwan Gunawan, Sinta Wullur, Michele Mazzini, Kir Nartosabdo, Gesang Martohartono
regie: Yorick Stam 
decorontwerp: Morgana Machado Marques
kostuumontwerp: Loïs Brandsen
lichtontwerp: Jeroen Oostenveld
inhoudelijk advies Lara Nuberg
training Javaanse Gamelan: Michiel Niemantsverdriet, Wulan Dumatubun 
trainer Pencak Silat: Gerindo Kartadinata 
tourtechniek: Jeroen Oostenveld 
productieleiding: Selma Hanzon-Keijzer
artistiek leiding: Caecilia Thunnissen 

Oorkaan Ensemble: 
Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur zijn opgeleid volgens de Oorkaan methode. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek.

Over Oorkaan:
Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Want muziek is van én voor iedereen. Muziek kun je verstaan zonder een woord te zeggen. Het raakt, schuurt, inspireert of irriteert, maar het laat je nooit onberoerd. Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. En als muziek gezamenlijk in een live uitvoering wordt ervaren, verbindt muziek.

Oorkaanproducties spelen wereldwijd op (concert)podia en festivals als het Koninklijk Concertgebouw, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Wien, BAM New York, A.S.K. Shanghai, RomaEuropa festival, en bovendien voor scholen in heel Nederland

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Lees meer

Terug naar overzicht