Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
9.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
7.50


Mozaïek Kids femalegaze

Liegebeesten (7+)
Ada Ozdogan en Theater Sonnevanck

wo 15 mrt '23 , 15:00
Muziektheater, Kindervoorstelling
Theaterzaal

Een waargebeurd verhaal

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki (o.a. bekend van Spirited Away) regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Doe mee met de workshops!
Na de voorstelling kunnen alle kinderen meedoen met gratis workshops in thema; actief en creatief.

Lees minder

Credits
Regie: Ada Ozdogan
Tekst: Daniël van Klaveren
Compositie: Jip van den Dool
Muziek, spel & zang: Gijs de Corte, Momo Samwel en Jip Smit
Decorontwerp: Morgana Machado Marques
Kostuumontwerp: Lotte Goos
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Regieassistent: Verle Wijering
Techniek: Christian Toonk en Sander Visser
Producent: Theater Sonnevanck

Over het gezelschap
Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden ze de verbeeldingskracht wakker. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.
Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge. In 2021 heeft artistiek directeur Daniël van Klaveren het stokje van haar overgenomen. Voorstellingen van Sonnevanck zijn de afgelopen jaren overladen met prijzen. Sinds 2013 won het gezelschap twee Gouden Krekels (Princess en Bromance, beide coproducties met Toneelgroep Oostpool) en acht Zilveren Krekels. Een unicum in het jeugdtheater!

 

Lees meerTerug naar overzicht