Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterOpen StageComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
9.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
7.50
Uitverkocht

Lanter & Fanter Met workshops!

Kinderen van het Verdwenen Woud (familie 6+)
Duda Paiva Company

ma 10 apr '23 , 14:00
Beeldend theater,Kindervoorstelling
Theaterzaal

Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud. De schuimrubberwereld van Duda Paiva is de ultieme plek om ze weer tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud, dat vol staat met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen over verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein... Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten zijn staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad. 

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen. 

Doe mee met de workshops!
Na de voorstelling kunnen alle kinderen meedoen met gratis workshops in thema; actief en creatief.

Lees minder

Credits
Concept & regie: Duda Paiva
Spel & artistieke bijdragen: Cat Smits, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff, Tim Velraeds 
Dramaturgie: Kim Kooiman
Poppen: André Mello, Duda Paiva, Cat Smits, Yazan Maksoud
Soundscape: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Kostuums: Evita Rigert
Decor: Sanne Danz
Teksten: Kim Kooiman, Flip Noorman

Pers
Theaterkrant (keuze van de criticus) over de vorige jeugdvoorstelling, Vergeten Dieren en Verloren Zaken: 
“Zo ontstaat in de energieke en doeltreffende regie van Duda Paiva een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling. Met een prachtige schittering in de dierenogen.” 
“Hilarische winkel vol eigenaardigheden”

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!

Extra info
In ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’ laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken? Door menselijk handelen raakt de biodiversiteit op steeds meer plekken ernstig verstoord. Zodanig, dat soorten hun natuurlijke habitat verliezen en verdwijnen. Dat geldt niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor de mens-zelf, zoals bijvoorbeeld voor de Indios in het Amazonegebied.

Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Het verdwijnen van grote stukken regenwoud in het Amazonegebied raakt een breder thema en gaat ons allemaal aan. Vanuit het perspectief van kinderen en de verhalen over bijzondere (bijna) verdwenen dieren maakt Duda Paiva een ingewikkelde problematiek tastbaar en toegankelijk, altijd met veel humor en nooit belerend.

Lees meerTerug naar overzicht