Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterOpen StageComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
22.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
20.50
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie)
17.50


Puur
Amsterdam Klezmer Band

za 11 mrt '23 , 21:00
Muziek
Theaterzaal

 Een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz en voeg een scheutje Balkan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. Bras, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. Gedurende die tijd is de band erin geslaagd om op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek is geïnspireerd door collega-muzikanten van uit Latijns-Amerika tot Rusland.

De band heeft onderhand 19 albums uitgebracht en succesvolle samenwerkingen gedaan met onder andere Söndörgő. Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira.

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. 

Lees minder

Bezetting
Jasper de Beer – contrabas, gitaarbanjo, achtergrondzang
Job Chajes – altsaxofoon, zang
Alec Kopyt – zang, percussie
Gijs Levelt – trompet
Joop van der Linden – trombone, percussie
Janfie van Strien – klarinet, achtergrondzang
Theo van Tol – accordeon

Lees meerTerug naar overzicht