Programma

filter

Filter op:


Genre
TheaterStorytelling

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
ExpositieGastprogrammering
Filter(s):
Mezrab Storytelling School
do 23 mei '19 19:30 uur
Storytelling
Holland Festival -
Hamid Dabashi
do 6 jun '19 16:00 uur

Fotoserie Spirit of Nature -
Opening Expositie
do 4 jul '19 17:30 uur
Expositie
Hafla Anissa -
Marmoucha
za 12 okt '19 19:00 uur

Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

Rebound  (Laatste kaarten) - Alida Dors
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
€ 17.50
Voorverkoop
€ 15.50
Met studentenkorting/CJP/CKV
€ 12.50
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop
€ 10.50
Met Stadspas/ 65+
€ 15.50
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop
€ 13.50

Rebound (Laatste kaarten)
Alida Dors

za 18 mei '19 21:00 uur

In een anonieme ruimte worden dansers ingesloten door muren. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hun een sociale identiteit geeft, ontstaat er een onderzoekende dans naar het zelf en de onderliggende verhoudingen. Het hier en nu is bepalend, maar herinneringen, angsten en structuren bonzen genadeloos op de muren. Wat bepaalt eigenlijk wie je bent, wanneer alles wat je een identiteit geeft weg valt? In hoeverre doen achtergrond, status en cultuur er toe? Rebound gaat over de veerkracht van de mens die nodig is om met interne en opgelegde structuren te leren leven of deze te doorbreken. Een rauwe en meeslepende voorstelling waarin machtsverhoudingen, verlangens en geheimen voorbij komen.

Choreograaf Alida Dors komt met een remake op het werk Rebound (2005) van Conny Janssen. Net als Conny onderzoekt Alida het begrip veerkracht. Alida laat zich onder andere inspireren door de vele vluchtelingen en asielzoekers die opnieuw hun identiteit moeten hervinden, het begrip glazen plafond en soortgelijke beklemmende situaties. De dansers ontwikkelen breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd hun eigen verhaal, waarin ze geconfronteerd worden met zelf opgelegde en sociale structuren.

in de pers:
"Rebound is een stuiterend en zinderend statement over veerkracht en je terugknokken uit een achtergestelde positie." **** Volkskrant ga naar de recensie

"Veerkrachtige hiphop binnen onbuigzame muren." Theaterkrant ga naar de recensie

Rebound is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam en financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Mozaïekpas
Koop de Mozaïekpas voor € 15,- online of bij onze ticketdesk en profiteer ook bij deze voostelling van 20% korting op de entreeprijs. (max 2 personen per Mozaïekpas).

Terug naar overzicht