Theater
Filter op:
TheaterDansKleinkunst theaterComedyMuziekKindervoorstellingAudio-installatieWorkshopBeeldende kunstLanter & FanterMultidisciplinair theaterStorytellingMuziektheaterSpoken WordFilmBeeldend theater
Datum
Toon alles
Theater RAST - Kroniek van een aangekondigde dood (dernière)
Klassieker van Gabriel García Márquez in actueel schemerlicht
Wegkijken is geen optie, of toch wel? Gepassioneerd muziektheater over vrouwenrechten, bloedwraak en de medeplichtigheid van een heel dorp.
In een dorpje wordt een grootse bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd. Ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar moeder noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen en kondigen aan dat ze de jongen gaan vermoorden... Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg. Een voorstelling die de destructieve kant van traditie, godsdienst, het patriarchaat, eer en eerwraak onderzoekt. Over wachten op het onbekende. Over vastberadenheid in twijfel trekken.
Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, brengt een nieuwe tekst van Aron Goossens die zich liet inspireren door Gabriël Garcia Marquez, Samuell Beckett en de vele onzichtbare verhalen uit het dal van de Ararat.
Regisseur Celil Toksöz maakt er gepassioneerd muziektheater van over vrouwenrechten, bloedwraak en sociale druk.
Credits
Regie: Celil Toksöz
Tekst: Aron Goosens
Spel: Pip Lieke Lucas, Robbie Wallin en Ferhat Kaplan
Dans: Wannes de Porre
Regieassistent: Isabelle van Oudheusden
Compositie: Selim Doğru
Koor: reArt Wereldmuziek Koor
Kostuums en scenografie: Lisanne Bovee
Lichtontwerp: Ingeborg Slaats
Productie: Norma Schiphof
Techniek: Theatervogels
In coproductie met Internationaal Theater Amsterdam
OVER RAST
Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale aanpak van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan of de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca, Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!