Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
18.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
16.50
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie)
13.50


#female gaze

De Passie van nu (2023)
World Opera Lab (Miranda Lakerveld)

za 8 apr '23 , 20:30
Muziek, Multidisciplinair theater
Theaterzaal

 Tussen honger en hoop 

 

Bach op het kruispunt van culturen

Een hedendaagse Matthäus-Passion voor een nieuwe tijd. Met geliefde Erbarme dich van Johann Sebastian Bach in een bewerking met Arabische ud en o Haubt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen. Aus Liebe gaat een muzikale dialoog aan met eeuwenoude Indiase raga’s. Met de beroemde passie van Bach als basis komen eeuwenoude verbindingen tussen culturen tot leven. In zeven muzikale talen wordt het verhaal van de wereld van nu verteld: over honger, hoop en de strijd voor een betere wereld. Eeuwenoude verhalen bieden troost, inzicht en een nieuw perspectief op onze tijd.   

Het laatste avondmaal en de voedsel-crisis

De Passie van 2023 gaat over de mondiale voedsel-crisis. Met muziek en verhalen over honger, voedsel, vasten uit verschillende culturen. Over het laatste avondmaal, de Indonesische rijst-godin Dewi Sri, de maïs-moeders uit de Amerika’s en de betekenis van het vasten tijdens de Ramadan. Verhalen over strijd en opoffering maar ook over hoop voor een nieuw begin. 

De fenomenale sopraan Madeline Elizabeth Saputra vertolkt de sopraanaria’s en Indonesische liederen over Dewi Sri, Shwan Sulaiman reciteert mystieke Arabische poëzie, Itzel Medegico zingt zowel de mezzo-aria’s van Bach als Mexicaanse son en bariton Sinan Vural zingt de prachtige aria’s en Turkse mystieke liederen. Chetna Sahni Sehgal zingt Hindoeïstische bhavans, de virtuoze ud-speler Haytham Safia speelt melodieën uit Galilea. Danseres Vanessa Felter leidt deze ceremonie voor een nieuwe tijd. Samen vertellen de musici verhalen van verlies en wederopstanding. Een voorstelling als een goed gesprek, vol schoonheid en verzoening. 

Het is een feest om mee te maken … oprecht en ontroerend, en multicultureel in de meest letterlijke betekenis van het woord; onnadrukkelijk wordt de diversiteit van de samenleving getoond. Passie van nu verdient het om uit te groeien tot een nieuwe traditie. - Theaterkrant

Team
Miranda Lakerveld: regie/artistieke leiding
Madeline Elizabeth Saputra: sopraan
Itzel Medecigo: mezzo-sopraan
Sinan Vural: bariton
Tara Kumar: cello
Vanessa Felter: dans/verteller 
Chetna Sahni Sehgal: sitar/zang
Shwan Sulaiman: zang/saz
Haytham Safia: ud
Emmy Storms: viool
Utku Geçgel: piano
Vincent Martig: klarinet
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Video: Siavash NaghshbandiTerug naar overzicht