Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterComedyDansStorytellingMuziekMuziektheaterKindervoorstellingMultidisciplinair theaterSpoken WordGastprogrammeringToneelBeeldend theaterFilm

Datum


Toon alles
Maand
septemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
#female gazeLanter & FanterVrijdenkersfestival
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00


RRREURING

Voor Sletten die zijn verkracht
Toni Blackwell

za 11 feb '23 , 20:30
Theater, Nieuwe Makers
Theaterzaal

Een interactieve, multidisciplinaire muziektheatervoorstelling over hoe de samenleving omgaat met seksuele vrijheid-, ontwikkeling- en geweld.

Trigger Warning: 
Deze interactieve voorstelling bevat content omtrent seksueel (verbaal)geweld, slutshaming en seksisme. In samenwerking met MeToo Coaching is er tijdens-, en nazorg. 
Als er tijdens de voorstelling gevoelens en herinneringen bij je opkomen en je de zaal liever wilt verlaten, dan is dat mogelijk. Er zal dan een hulpverlener van MeToo Coaching met je meelopen naar de foyer. Diezelfde hulpverlener is na de voorstelling beschikbaar in de foyer voor hulp en/of advies voor iedereen die daar behoefte aan heeft. 

De onderwerpen en teksten in de voorstelling zijn tot stand gekomen in samenwerking met de verhalen, gesprekken en materiaal van en met de spelers en maker.  

Credits 
Concept, Tekst en Regie: Toni Blackwell  
Regieassistent: Lisa Carreno  
Scenografie & Lichtontwerp: Lieve van Engelenburg  
Muzikale Leiding : Jesse Stenzler  
Composities door: Jesse Stenzler, Mei-Yi Lee  
Tekst en Spel: Nadia Idder, Martijn Looper, Dyonne Zwart, Justin Kuijper, Piet Mars, Jesse Molenaar, Shanti Monkou , Petra van de Kaaden, Priscilla ter Voert  
Nazorg: Stijn Schenk
Met dank aan: Nigel Appelboom, Sènami Awunou, Janneke Defesche,Pick Up Club, Tomas Leijen, Podium Mozaïek, Productiehuis Nowhere, Me Too Coaching , HKU  
Fondsen: Stichting Janivo  

Toni Blackwell
Toni Blackwell studeerde in 2021 af aan de Theaterdocent opleiding in Amsterdam. Haar werk gaat altijd over maatschappelijke, pijnlijke thema’s, die haar persoonlijk bezighouden. Vertrekkend vanuit haar eigen ervaring, verbindt zij zich aan haar spelers. Zij geeft hen ruimte om vanuit hun eigen visie en fascinatie aan een bepaalde thema materiaal te creeëren. 
In het verleden werden dit voorstellingen over de mentale gezondheid van haar biologische vader geïnspireerd op Shakespeare' Richard lll, drugs, prostitutie, vrouwelijke vijanden, heldendom in een racistische wereld en nu seksueel trauma en slutshaming.
Haar werk is, in her own words, provocerend-educatief;
“Het leert je iets, het is in your face en daagt je ook uit. Als we denken aan educatie, denken we vaak aan jongeren. ‘Voor Sletten die zijn verkracht’ is een voorstelling waar volwassenen nog eerder iets te leren hebben dan jongeren.”

Toni Blackwell heeft voor haar concept ‘Voor sletten die zijn verkracht’  de Troffel 2022 gewonnen. Festival Cement reikt deze stimuleringsprijs jaarlijks uit aan het beste concept voor een voorstelling of performance van een beginnend maker. Aan de onderscheiding is 7500 euro verbonden.

Check RRREURING.NL voor uitgebreide foto- en videoportretten van alle RRReuringmakers.Terug naar overzicht