Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringTheaterKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00

Double bill: Rebecca Wijnruit - Bodies of Routine & Rorschach Collectief - Walhalla

ma 13 feb '23 , 19:00
Studio 1

In deze Double Bill presenteren RRReuringmakers Rebecca Wijnruit en Rorshach Collectief: Joury van der Vecht & Kelsey van Oers nieuw werk

19.00U STUDIO 1 | Rebecca Wijnruit - Bodies of Routine
De voorstelling Bodies of Routine toont op experimentele wijze hoe twee jongvolwassenen de grenzen van het categoriseerde lichaam - man of vrouw - proberen te verleggen. De zoektocht wordt vertolkt door dans, poëtische beelden en zang. Bodies of Routine stelt vragen, maar geeft geen antwoorden. In de voorstelling dagen de performers zichzelf uit om de dagelijkse sleur en routine te doorbreken. Op zoek naar authenticiteit en kwetsbaarheid stellen zij zichzelf de vraag: wat zie ik, wie ben ik en hoe omschrijf ik mij? Zij dwingen zichzelf in de spiegel te kijken en antwoorden te zoeken buiten de gecategoriseerde gender hokjes van de maatschappij.

Rebecca Wijnruit
Rebecca Wijnruit studeerde in 2018 af aan de Academie voor Theater en Dans (AHK) opleiding dans. Sindsdien heeft ze deelgenomen aan verschillende performances en projecten als danser en maker. Rebecca deed mee aan RRReuring Zomerlab 2022. 

Credits
Bijdrage vooronderzoek: Jacopo Grilli & Marley Braaf
PR tekst: Carla Pluymen
Intitiatiefnemer/Theater: Team Podium Mozaïek

20.00U STUDIO 2 | Rorschach Collectief - Walhalla
Walhalla. Een mythologische hemel en een fenomenaal paleis die voortkomt uit het gedachtegoed van de Noormannen. Een felbegeerde plek met grenzeloze schoonheid en luxe die symbool staat voor zowel het einde als de start van onze doorreis. Een reis alleen weggelegd voor de heldhaftige krijgers. Een ideale wereld die alleen door confrontatie te bereiken is. Een wereld om letterlijk voor te sterven. 
De term Walhalla draagt vandaag de dag minder waarde en is niet meer het begrip dat het was.  Simpelweg een commerciële term. Een term die synoniem staat voor Nirvana, Utopia of zelfs de hemel. Maar hoe mooi zou het zijn om hiernaar te kunnen streven? Misschien is het niet realistisch, maar doet dit ertoe in tijden van wanhoop? Het wordt tijd dat we uit onze luie stoel opstaan en de strijd aangaan! Als deze nog te vinden is…. Want met alle luxe in het Westen en het op eerste ogen ontbreken van deze strijd blijft de vraag over of er überhaupt nog wel een stoel is gereserveerd binnen de hallen van Walhalla.

Als we onze stamboom volgen lijkt strijd van nature in ons bloed te zitten. Hoe deze strijd er vandaag de dag uitziet wordt binnen het werk Walhalla verkent. Is het tegenwoordig misschien de achteruit rennende mentale gezondheid? Of zijn het juist de huidige (economische) crisissen of de toenemende polarisatie? Dat deze strijd niet meer zo binair is, is wel duidelijk. Maar tegen wie of wat we nu strijden is dat niet. 
Vanuit de persoonlijke onvrede gaan vijf dansers de confrontatie met hun strijd aan. Een confrontatie met de masculiene en feminiene zelf, de ander en de hedendaagse sociale constructies. Hoe deze schermutseling verloopt, is een persoonlijk proces en het bereiken van hun Walhalla staat synoniem voor het vinden van een balans.

Weet jij waar jouw strijd uit bestaat om tot jouw Walhalla te komen?

Rorschach Collectief
Rorschach is een formatie van diverse, creatieve individuen met een gedeelde passie voor beweging, dans en de daarbij horende fysieke overgave. Onder leiding van bouwkundig ingenieur en choreograaf Joury van der Vecht worden actuele thema’s aangehaald en op een eigenzinnige en fysieke manier verkent. Omdat woorden vaak te kort schieten voor de complexiteit van deze thema’s gebruiken wij beweging. Hierin wordt bewegingstaal gebruikt vanuit de hedendaagse dans, floorwork, de movement culture en hits vanuit de urban dansstijlen

Credits
Choreografie: Rorschach Collectief
Chroreografen: Joury van der Vecht en Kelsey van Oers
Dansers: Ivo Glans, Kelsey van Oers, Ava Sopacua, Joury van der Vecht
Muziekproducer: Freerk Lenselink

Check RRREURING.NL voor uitgebreide foto- en videoportretten van alle RRReuringmakers.

Terug naar overzicht