Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00

Double Bill: Romy Stark - Hayati & Alvaro Oosterwolde - Influenced

wo 15 feb '23 , 19:00
Studio 1

In deze Double Bill presenteren RRReuringmakers Romy Stark & Alvaro Oosterwolde nieuw werk

 

19.00U STUDIO 1 | Romy Stark - Hayati
Hayati is een solovoorstelling waarin hedendaagse dans samenkomt met spoken word. Romy gaat in Hayati dieper in op de rol van de vrouw en het beeld dat wij geschetst hebben van vrouwelijkheid. Haar eigen reis als bi-culturele vrouw (Marokkaans/ Nederlands) staat in deze voorstelling centraal. Hoe is het om op te groeien in een wereld waarin je je niet gerepresenteerd voelt en hoe ga je hier mee om? Wat is vrouwelijkheid en wie heeft deze kaders bepaald? Wat doet het met je als je niet binnen deze kaders past? 

In 2022 voerde Romy het vooronderzoek bij Nowhere als Maker in Huis. Het proces beschrijft ze als helend, waarin healing through movement centraal staat. Ze leerde de dingen die ze heeft meegemaakt een plekje te geven en hoopt met deze voorstelling anderen te inspireren. Deze solo schetst voor haar dan ook de continue, oneindige reis om bepaalde denkbeelden en patronen te doorbreken. 

Romy Stark
Romy Stark is 23 jaar oud en woont in Duivendrecht, Amsterdam. In 2020 studeerde ze af als docerend dansmaker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze actief in het creatieve veld op verschillende vlakken. Dansen is voor Romy het hoofdmiddel, maar daarnaast houdt zij zich ook bezig met DJ'en, het schrijven van teksten en organiseren van evenementen. 
Haar liefde voor dans begon van jongs af aan, maar pas op latere leeftijd besefte ze de mogelijkheid om van dansen haar carrière te maken. Romy is actief geweest in de commerciële danswereld en battlescene. Nu is ze artistiek leider van danstheater ROAD samen met Adanma Okoro. Samen creëren ze voorstellingen voor jongeren en jongvolwassenen over actuele en onbesproken thema's. Romy heeft o.a. gespeeld bij Festival Boulevard, TapasTheater, Frascati Theater, CC Amstel, Amsterdam Fringe & Podium Mozaiek. In 2021 won zij the Next Best Fringe Award met de voorstelling "Onbedoeld verberg ik". 

Na zolang te hebben gecreëerd voor en met anderen, voelde Romy dat het tijd was voor een project met de focus op zichzelf als maker en performer. 

Dylan Kuyper
Afgestudeerd als danser, maakte de muziek voor Hayati i.s.m. Romy Stark. In 2023 brengt hij zijn muziek voor het eerst officieel uit. Dylan maakte al eerder muziek voor theaterproducties, waaronder voor de voorstelling "Onbedoeld verberg ik" van ROAD. 

20.00U STUDIO 2 | Alvaro Oosterwolde - Influenced
Influenced is in 2018 ontstaan, in het maakproces werd duidelijk dat op reis gaan, ontwikkelen en transities verschillend en vergelijkbaar zijn voor iedereen. We worden ouder, zijn kind geweest. Zijn op school geweest, hebben op straat, het werk en in vriendenkringen veel geleerd.
En hoeveel van al die ervaringen hebben ons gevormd? Zijn wij echt bewust van onze oorsprong en hebben die ook invloed op onze dagelijks keuzes en aannames?

Alvaro Oosterwolde
Alvaro Oosterwolde, 30 jaar is afgestudeerd aan dansopleiding MBO Pact+ Dans in 2015.
Als danser heeft hij gewerkt met Vlaamse choreografe Isabelle Beernaert in de voorstellingen Tabula Rasa en Laat me. Daarnaast zit hij al 8 jaar bij het theater en dansgezelschap Untold Empowerment, gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost. Dit is de enige all black company in Nederland dat zich uitsluitend bezighoudt met de west Afrikaanse en afro Caribische in diaspora kunstvormen.

Ayse Nur
Ayse Nur is afgestudeerd aan de Academie voor theater en Dans in Amsterdam in 2019. Zij is 26 jaar en naast danser is zij ook choreograaf/theatermaker, docente en educatiemaker. Als danser en maker zoekt zij de verbinding in zichzelf, de ander en de wereld . Zij heeft onder ander gewerkt met ITA, PACT+ Dans, Anne Suurendonk en Het Nationaal Theater. Dans en beweging zijn haar basis in een maakproces en zoekt daarbij ook verbinding met andere disciplines. 

Credits
Danser: Ayse Nur
Adviseur: Raymi Sambo

Check RRREURING.NL voor uitgebreide foto- en videoportretten van alle RRReuringmakers.

Terug naar overzicht