Theater

filter

Filter op:


Genre
MuziekComedyTheaterGastprogrammeringToneelBeeldende kunstDansKindervoorstellingBeeldend theater,KindervoorstellingComedy,GastprogrammeringMuziek,GastprogrammeringMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theaterFilm

Datum


Toon alles
Maand
maartaprilmeijunijuli

Serie
#female gazeLanter & FanterGastprogrammering
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Expositie: Literal Cubism -
Marcelo de Melo
do 11 mei '23 - zo 2 jul '23
Beeldende kunst
Romada Bir Cinayet -
Klaket Productions
vr 12 mei '23 21:00
Gastprogrammering
Düğün - Turkse Bruiloft -
Ezgi Köroğlu
za 13 mei '23 20:30
Gastprogrammering, Muziek
Met afterparty & photobooth!
Nabil -
Absurd
za 27 mei '23 21:00
Comedy
Keturunan -
Cheroney Pelupessy
do 29 jun '23 20:30
Dans, Film
Expositie: Stenen en Beton -
Susanne de Vries
do 13 jul '23 - zo 10 sep '23
Beeldende kunst
Prijzen voor deze voorstelling:

Expositie: Literal Cubism
Marcelo de Melo

do 11 mei '23 - zo 2 jul '23
Foyer

Met Literal Cubism presenteert Marcelo de Melo een retrospectieve serie van ‘omgevouwen’ schilderijen die constructieve noties van de picturale ruimte onderzoeken, waarbij hij vroeg-modernistische stromingen zoals het kubisme en constructivisme, evenals het minimalisme en abstract expressionisme onder de loep neemt. Door het moduleren van honderden onafhankelijke compositie-eenheden, benadert de kunstenaar het raster opnieuw als een organiserende modus die de intrinsieke verbinding tussen oude mozaïekprincipes en recente digitale technologieën benadrukt. De tentoonstelling werpt licht op een bijzondere manier om beelden te structureren en noties van pre- en post-digitale esthetiek op een speelse manier samen te voegen.

Marcelo de Melo (1972) is een Braziliaanse kunstenaar en onderzoeker gevestigd in Amsterdam sinds 2005. Hij heeft een PhD in Art Practice (2019) toegekend door de University of Brighton, Engeland. Zijn interesse in materiële en visuele cultuur is eclectisch, variërend van klassieke archeologie tot hedendaagse kunst en digitale esthetiek, en vormt de basis voor een gevarieerde kunstproductie zoals beeldhouwwerk, mozaïek, schilderijen en installaties. Hij heeft in verschillende landen gepubliceerd en geëxposeerd.
www.mdemelo.com

De opening vindt plaats op donderdag 11 mei om 17:30 uur (inloop v.a. 17:00 uur). 

Terug naar overzicht