Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansMuziekBeeldende kunstComedyGastprogrammering, ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringMultidisciplinair theaterSpoken WordBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
10.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
8.50


Lanter & Fanter

NTF Jong - Nietes (4+)
BRONKS en Theater Artemis

zo 10 sep '23 , 15:00
Theaterzaal

Genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023
Genomineerd voor de Gouden Krekel 2023 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie

In Nietes zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig “NEE!” tegen alles wat zich aanbiedt. Het publiek? Bah, NEE! Licht? Jakkes, NEE! Applaus? NEEEEEE! Een onvergetelijke opkomst? Boe, NEE dank u! Ze keren de wetten van het theater om, duwen alle mogelijkheden van zich af en steken ze voorgoed achter slot en grendel. Een voorstelling die een eind maakt aan alles.

Nietes is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet meer mee kán doen. Dino’s worden terug hun eieren ingeduwd, Romeinen hebben niet eens een rijk, en ook Elvis Presley verdwijnt al van de beeldbuis voordat hij zijn heupjes heeft losgegooid. Een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering. Een voorstelling waarvoor niemand is uitgenodigd, die waarschijnlijk niet gaat beginnen en nooit zal eindigen. Niets kan er gebeuren. Alles blijft voor altijd hetzelfde. Fijn!

Uit het juryrapport:

De woorden ‘nee’ en ‘nietes’ vallen in de voorstelling NIETES van Bronks, Artemis en Perpodium behoorlijk vaak en voor elke millimeter moet in deze beeldende voorstelling gestreden worden. Kim Karssen en Hendrik Kegels hebben in hun energieke spel het gelijk aan hun zijde dat voor alle leeftijden telt: je leven wordt rijker als je het avontuur aangaat of meegaat in andermans idee, want al spelend ontdek je telkens iets nieuws.

Persquotes:

Theaterkrant ★★★★

In veel circusvoorstellingen is de clown tegenwoordig de zwakste schakel tussen het spektakel in de piste. Stukken uit Nietes zouden een vol Carré bij het Wereldkerstcircus in opperste verrukking kunnen krijgen.

e-tcetera:

NIETES toont in haar standvastigheid de voordelen van loslaten, terwijl ze in haar enthousiasme kinderen vanaf 4 jaar mee op sleeptouw neemt.

Lees minder

LANTER&FANTER WORKSHOPS 
Bij alle familievoorstellingen kunnen de kinderen na afloop meedoen met een actieve workshop die aansluit bij de voorstelling. Zo gaan we muziek maken, hiphop dansen, fotograferen en zelf theater maken. Ook kunnen de kinderen onder begeleiding van een kunstenaar in de foyer creatief aan de slag met een van de thema’s uit de voorstelling. 

Credits

Regie, spel: Hendrik Kegels, Kim Karssen
Eindregie: Jef van Gestel
Scenografie: Hendrik Kegels, Kim Karssen, Sam Declerq
Uitvoering decor: Wim Muylaert
Ontwerp muziek: Frederik de Clercq
Lichtontwerp, techniek: Max Adams
Productie: Bronks & Theater Artemis
Coproductie: Perpodium 
Campagnebeeld: Lonneke van der Palen 

Met steun van Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Lees meerTerug naar overzicht