Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:

Expositie: Permanente Reis
Flavio Santos

di 3 okt '23 - zo 29 okt '23
Foyer

Het concept “Destructie & Constructie” geeft aan dat dat de schilder beelden opdeelt in fragmenten (destructie) en deze fragmenten opnieuw rangschikt tot een ander beeld (constructie). Flavio Santos verzamelt beelden, afhankelijk van het te behandelen onderwerp en met behulp van verschillende media: reclame, het internet, foto's van virtuele reizen en zelfgemaakte foto’s. Analyse van die beelden, door fragmentatie of deconstructie, leidt in zijn schilderijen tot nieuwe beelden. De beelden zijn abstract maar worden gecombineerd met figuratieve elementen. Er ontstaat iets dubbelzinnigs. De toeschouwer krijgt ruimte voor zijn eigen interpretatie.

Over Flávio Santos

Flávio Santos, geboren 1972 in Brazilië te Rio de Janeiro. Na enige omzwervingen in Europa vestigde hij zich in 1995 in Nederland. Gedurende een aantal jaren was hij werkzaam in de IT sector. Het bloed kruipt echter, waar het niet gaan kan: Flavio bleef schilderen.

Hij volgde verschillende cursussen tekenen, schilderen en grafische vormgeving. Daarnaast heeft hij de opleiding “Beeldende Kunst en Vormgeving” aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voltooid. Europa met talrijke musea en exposities gaf hem de gelegenheid om de belangrijke periodes uit de geschiedenis van de schilderkunst te  bestuderen: voor hem een belangrijke bron van inspiratie. Zijn werk is op verschillende exposities tentoongesteld in Amsterdam, waaronder in galerie De Stoker, MLB galerie, Ontmoetingsruimte Sooj, Galerie Satellite, P.A.X. Art Weekend Gallery en MLB Galerie. Flavio heeft ook op verschillende locaties in Rio de Janeiro (Brazilië)  geëxposeerd. Hij heeft meerdere malen meegedaan aan de Open Ateliers de Jordaan in Amsterdam en aan de Open Ateliers Westelijke Eilanden. Zijn werk is terug te vinden bij zowel bedrijven als particulieren in Nederland en in het buitenland. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is hij ook docent “Beeldende Vorming” en “Culturele en Kunstzinnige Vorming” aan het Bindelmeer College in Amsterdam.

De opening vindt plaats op donderdag 12 oktober om 17:30 uur (inloop v.a. 17:00 uur). 

Terug naar overzicht