Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansMuziekBeeldende kunstComedyGastprogrammering, ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringMultidisciplinair theaterSpoken WordBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Met Stadspas
17.00


Dit is van ons
Aluin

vr 12 jan '24 , 20:30
Theater
Theaterzaal

De erfenis van JP Coen 

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij? 

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. 
Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener? 

Randprogrammering
Nagesprek: o.l.v. moderator Hank van Bosstraten met publiek, auteur van het stuk Erik Snel en cast over de koloniale tijdsgeest. 
Mini-expo in de foyer: gemaakt door studenten onder begeleiding van historicus, met als thematiek de achtergond van de beweegredenen van de VOC om de archipel te koloniseren (o.a. nootmuskaathandel).

Het contextprogramma maakt onderdeel van onze programmalijn Herdenkinsgjaar Slavernijverleden: in gesprek over onze gedeelde geschiedenis. 

Lees minder

Credits
Tekst: Erik Snel
Regie: Victorine Plante
Spel: Reinout Bussemaker, Nancy Massaba, Aron Schaap, e.a. 
Compositie: Willem Friede
Decor: Marcel Dolman
Kostuum: Anouk van Schie
 

Lees meer

Terug naar overzicht