Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansKleinkunst theaterComedyMuziekKindervoorstellingAudio-installatieWorkshopShared dialogueBeeldende kunstLanter & FanterMultidisciplinair theaterStorytellingMuziektheaterSpoken WordFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
decemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Lanter & Fanter#female gazePodium Mozaïek op locatie: De VlugtLanter & Fanter Winterfestival
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
Gratis


RRReuring Zomerlab 2023 OP LOCATIE: BROEDPLAATS DE VLUGT

Kot Abra
Kim Aikman

vr 25 aug '23 , 21:00
Theater
Broedplaats De Vlugt

OPGELET! Deze voorstelling speelt op locatie: Broedplaats de Vlugt

Tijdens het RRReuring Zomerlab 2023 brengen vier nieuwe makers de zomer door in de studio’s van Podium Mozaïek en Broedplaats De Vlugt om te werken aan hun voorstellingen die tijdens het RRReuring Festival in februari 2024 in première gaan. Deze periode gebruiken zij als vooronderzoek. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2023 presenteren de RRReuringmakers dit onderzoek aan het publiek in Broedplaats De Vlugt. Elke presentatie wordt gevolgd door een nagesprek onder leiding van programmeur Priscilla Vaudelle. 

In Kot Abra belandt het publiek in een game die gespeeld wordt door twee mensen: Professor Esajas en Professor X. Dit spel speelt zich af in de breinen van Wilma en Helmond. Wilma en Helmond leven in 1975, vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname. Het doel van het spel is om Wilma en Helmond op verschillende, cruciale momenten een andere keus te laten maken, om zo het lot van Suriname te veranderen. Professor Esajas zit al 47 jaar vast in deze game, terwijl het voor Professor X haar eerste uurtjes zijn. Ze willen allebei eruit, maar Professor Esajas komt er steeds achter dat welke beslissing Wilma en Helmond ook nemen, het lot bepaald is en het niet te veranderen is.

Over Kim Aikman
Kim Aikman (1991) is afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op haar zesde naar Suriname. Hier is ze begonnen met theater; op haar negende speelde ze Grietje in Hans en Grietje op z’n Surinaams. Vanaf dat moment is ze nooit meer gestopt met acteren. Nadat Kim jarenlang ervaring heeft opgedaan aan de aan de jeugdtheaterschool On Stage (onder leiding van Helen Kamperveen) besloot ze om auditie te doen in Maastricht. Ze liep de school binnen om actrice te worden, maar de winst is dat ze daarnaast ook de school uitliep als schrijver en maker. Samen met Daniël Kolf en Geoffri Bel (die ze kent van On Stage) is Kim een collectief gestart: Tori Productions. Tori Productions wil de samenwerking op het gebied van kunst en cultuur tussen twee landen, Nederland en Suriname, versterken en vergroten.
Kim heeft o.a. gespeeld in Sorry van Bonte Hond, BIMS van Priscilla Vaudelle en speelt momenteel in Sjenk van DOX en Theater Utrecht. Tijdens het RRReuring Zomerlab augustus maakt Kim haar eerste eigen voorstelling: Kot Abra (‘de oversteek’).

Terug naar overzicht