Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
Gratis


RRReuring Zomerlab 2023 OP LOCATIE: BROEDPLAATS DE VLUGT

Lumpempa
Alexandra Loembé

za 26 aug '23 , 20:00
Dans

OPGELET! Deze voorstelling speelt op locatie: Broedplaats de Vlugt

Tijdens het RRReuring Zomerlab 2023 brengen vier nieuwe makers de zomer door in de studio’s van Podium Mozaïek en Broedplaats De Vlugt om te werken aan hun voorstellingen die tijdens het RRReuring Festival in februari 2024 in première gaan. Deze periode gebruiken zij als vooronderzoek. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2023 presenteren de RRReuringmakers dit onderzoek aan het publiek in Broedplaats De Vlugt. Elke presentatie wordt gevolgd door een nagesprek onder leiding van programmeur Priscilla Vaudelle. 

Een voorstelling over een ‘grenzeloos gevoel van thuis’, dat tot beweging wordt gebracht door Alexandra’s persoonlijke verhaal. Waar voelt zij zich thuis en waarom? Ligt het aan het eten, de mensen, de geur, geluiden of aan hoe er met elkaar wordt omgegaan? Wat voor verhalen schuilen er hierover op en onder haar huid? Denk aan matroesjka’s, de Russische houten poppetjes, die wanneer ze worden geopend een steeds kleinere versie van zichzelf onthullen. Denk aan een bloem die openbloeit. Denk aan een warme plek, waar je met de mensen om wie je geeft rondom het vuur zit. Bewegen wij ons door ons hart te volgen – of juist met veel pijn in ons hart?

Een beweging (of afkomst) die je niet altijd van iemand af kan lezen, maar van binnen altijd is. Lumpempa betekent geluk of vlinder, het betekent onthullen wat er in de cocon zit. Het betekent samen bewegen, het betekent ritme, migratie, bestuiving, kwetsbaarheid en aanwezigheid.

Over Alexandra Loembé 
Alexandra Loembé (1997) is een Russisch-Congolese danskunstenaar en creatieveling. In 2020 heeft zij de opleiding Docent Dans aan de Academie voor Theater en Dans afgerond. Aanvullend is zij opgeleid bij o.a. de SNDO (ATD/AHK), Boukje Schweigman (Schweigman&) en Ecole des Sables. Alexandra geeft les en maakt met dans(voor)opleidingen, professionele dansers, dansliefhebbers en jonge kinderen. Daarnaast is zij ook in verschillende performances te zien. Zij werkt momenteel voor o.a. Nederlands Dans Theater, de Academie voor Theater en Dans, Chassé Dance Studio's en Kleintjekunst. Zij wijdt haar professionele carrière aan het vormgeven van haar dansidioom en werkwijze op een intuïtieve manier. 
Alexandra: ‘In mijn werk ben ik beïnvloed door zowel Europese als Afrikaanse hedendaagse dansesthetiek, multisensitiviteit en verbondenheid met de natuur. Via dans wil ik verschillende werelden met elkaar verbinden en ieder zijn innerlijke wereld opnieuw laten ervaren.’

Terug naar overzicht