Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Met Stadspas
13.00


Nederlandse première

Distanshá
Luan Buleshkaj & Ralph Winedt (voorprogramma: Sabrina Schoop)

za 14 okt '23 , 19:00
Spoken Word
Studio 1

Afstand in de breedste zin van het woord

De Curaçaose woordkunstenaar Ralph Winedt en Kosovaars-Albanese spoken word-artiest Luan Buleshkaj zullen in de theatervoorstelling Distanshá het begrip afstand op allerlei manieren behandelen. Een interactieve theatervoorstelling waar de makers aan de haal gaan met spoken word, storytelling, comedy, theaterspel en muziek. 

Distanshá is een artistieke weerspiegeling van allerlei culturen en talen. Met gebruik van dialogen ontdekken Ralph en Luan de verschillen tussen hun landen en plekken van herkomst. Ralph is geboren en getogen op Curaçao en woont er nog steeds terwijl Luan een rasechte Amsterdammer is en zijn stad nooit wil verlaten. Hoe verhouden de makers zich tot elkaar? Er vindt een ware uitwisseling van verschillende culturen, talen, generaties en zelfs literaire stijlen plaats. Distanshá speelt met het idee van hoe ver Ralph en Luan van elkaar zijn. Het is een meertalige voorstelling met Nederlands als hoofdtaal, maar ook Papiamentu, Albanees en Engels komen er in voor. 

Dit is de Nederlandse première van Distanshá. De voorstelling ging op 23 juni 2023 in première op Curaçao. 

Makers
Ralph Winedt is een begrip in het literaire landschap van Curaçao. Ondanks zijn jonge leeftijd is Ralph niet meer weg te denken uit de Curaçaose kunst- en cultuursector.  De woordkunstenaar stond op alle podia op het eiland en organiseert daarnaast zelf evenementen met het collectief Carrying Narratives. Naast poëzie schrijven en theater maken ontwikkelt Ralph filmscripts en scenario’s. 

Luan Buleshkaj is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. In september 2020 won hij met zijn voorstelling Leeuwenkind de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 en 2022 speelde Luan de Nederlandse zalen plat met de voorstelling Godenzonen.
 

Voorprogramma 
Voor aanvang van de voorstelling zal Sabrina Schoop een korte spoken word act opvoeren. Sabrina Schoop is een poëet en poëzie is de manier waarmee ze haar ziel probeert te uiten. Dit is wat haar menselijk voelt. Zij zal altijd gedichten schrijven in de hoop dat jij jezelf kan herkennen in haar menselijkheid.

 

Credits
Tekst & spel: Ralph Winedt & Luan Buleshkaj
Regie: Richailine Elisa
Dramaturgie: Juan-Carlos Goilo 
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten & Amarte Fonds

Terug naar overzicht