Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Met Stadspas
12.00

TASF: Voyeur
Verona Verbakel

za 4 nov '23 , 19:30
Storytelling
Studio 1

Een klein meisje wordt gestraft voor de liefdeloosheid van haar ouders

Een jong meisje wordt in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Uithuilen kan op de sofa, voor de televisie, wanneer de begeleiders niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen.
Het weekend is een nòg grotere kwelling dan de week. Ongeliefde kinderen als hongerige kippen op zoek naar het ontbrekende doel in hun leven.

Dit is het verhaal van een kind dat aan haar lot wordt overgelaten. Het stelt zich de vraag in hoeverre het ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten in een omgeving die verre van bescherming biedt. Dit is geen verhaal rond vergeving, medelijden, noch wraak. Dit is het terugvorderen van het narratief.

Verona Verbakel
Verona Verbakel (Gent, 1992) is een actrice en schrijfster die afstudeerde aan het Dora van der Groen-instituut Antwerpen. Eerder werkte ze samen met theatergezelschappen Wunderbaum, De Warme Winkel, Ontroerend Goed, De Mannschaft en Romeo Castellucci.

Ze trad o.a. op in Sydney Theatre Company, New Victory Theatre New York, London Soho Theatre, UCLA Live & Just for Laughs Montréal. In 2014 won ze The Stage Award voor Acting Excellence op het Edinburgh Fringe Festival voor Sirens.

Haar eigen werk draait rond het verheffen van schaamte tot schaamteloosheid. Zo maakte ze eerder het feministische stuk “Well-Behaved Women Seldom Make History” voor De Parade en het Edinburgh Fringe Festival. Qua series en films kan je haar o.a. kennen van A Quiet Passion, Documentary Now! en Hidden Assets 2.

Credits
Tekst & spel: Verona Verbakel
Coaching: Lies Pauwels
Posterbeeld: Els Vanopstal
Eindregie, techniek & videograaf: Solar Vlaar
Technische ondersteuning De Brakke Grond: Noor van de Wall Perné, Dymf Mussig, Erik Koletzki & Joris Palmboom
14+ Trigger warnings: geweld, eetstoornis, zelfdoding
 

​Met de steun van: Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond, storytelling festival, De Grote Post Oostende, CC De Steiger Menen, Cultuurhuis Merelbeke, SABAM for Culture (residentiebeurs) & de Vlaamse Gemeenschap (residentiebeurs)

Met dank aan: David Bauwens, Sophia Ammann & Mieke Versyp

Terug naar overzicht