Programma

filter

Filter op:


Genre
TheaterStorytelling

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
ExpositieGastprogrammering
Filter(s):
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

Bakr al Jaber en Hillie de Rooij - Opening Expositie: Laten we hard praten en veel lachen

Bakr al Jaber en Hillie de Rooij
Opening Expositie: Laten we hard praten en veel lachen

do 16 mei '19 17:30 uur
Expositie

‘Laten we hard praten en veel lachen’ is een project dat bestaat uit poëzie en fotografie.

Samen vertellen ze een verhaal over het leven met de waardes van thuis en een weg te vinden in de westerse samenleving. Het project is een samenwerking tussen de Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotograaf Hillie de Rooij. Door te focussen op korte verhalen en fragmenten willen ze met ‘Laten we hard praten en veel lachen’ een persoonlijk verhaal vertellen waarin iedereen zich kan verplaatsen.

Over de makers
Bakr al Jaber (Damascus, 1993) woont en studeert in den Haag. Zijn werk onderzoekt de relatie tussen schoonheid, oorlog en de dualiteit van het zijn. Hij gebruikt zijn poëzie als een brug tussen de waarden van zijn geboorteland en de complexiteit van de westerse samenleving. Terwijl hij sterk wordt beïnvloed door de Arabische poëzie en schrijfstijl, is zijn werk verre van traditioneel.

Hillie de Rooij (Arnhem, 1987) woont en werkt in Amsterdam. Haar werk ontstaat vanuit een fascinatie voor de manier waarop ons beeld en onze kennis over de wereld wordt beïnvloed door de beelden die we in verschillende media zien. Ze is geïnteresseerd in hoe deze beelden tot stand zijn gekomen, hoe ze worden geconstrueerd en hoe wij ze lezen.

Credits
Fotografie: Hillie de Rooij
Gedichten: Bakr al Jaber
Foto van Damascus: Bassel Halabi

Terug naar overzicht