Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
25.00


Gastprogrammering

Geen Woorden Voor
Naomi Antonius

zo 3 dec '23 , 20:30
Theaterzaal

Welkom bij "Geen Woorden Voor," een adembenemende muziektheaterervaring die de tweestrijd tussen uitsluiting en verbondenheid verkent.

Als Naomi Antonius na 20 jaar artiestenleven op het kruispunt staat een andere weg in te slaan, wil ze nog één keer stilstaan bij alles wat ze heeft meegemaakt. Zowel in het vak als BBN’er (bijna Bekende Nederlander) maar ook als vrouw van kleur (dubbelbloed), queer met een liefde voor zingeving. Ze weet precies wat ze wil maar… weet niet meer hoe? De afgelopen jaren werd haar werk vooral bepaald door de oordelen, meningen en adviezen van anderen “connaisseurs”. Nu steekt ze hand in eigen boezem en gaat op onderzoek naar haar eigenwaarde en authenticiteit. En dit keer doet ze het op haar manier!

Geen woorden voor is een luchtige muzikale voorstelling die via humoristische situaties, persoonlijke anekdotes en diepgaande levensmomenten het publiek uitdaagt om kritisch te kijken naar de huidige tendensen in onze inclusieve samenleving. Begeleid door een live band o.l.v. Vera Marijt neemt Naomi Antonius je mee op een zoektocht van een hedendaagse vrouw naar heelheid in een samenleving waar ze wordt gedefinieerd op basis van westerse mannelijke waarden. De voorstelling moedigt niet alleen aan tot kritisch denken over de wereld om ons heen, maar ook tot introspectie. Wat betekent universele eenheid in een wereld vol tegenstellingen? "Geen Woorden Voor" stelt vragen zonder oordelen of moralisering met een dikke knipoog.

Het Verhaal Achter "Geen Woorden Voor"
Het ontstaan van "Geen Woorden Voor" vond plaats tijdens de zomer van 2022, toen Naomi Antonius deelnam aan de gelegenheidsvoorstelling "Pride chantant," samen met bekende artiesten. Gedreven door het gebrek aan een krachtig lied voor vrouwen, bundelde Antonius haar krachten met een tekstschrijver en een componist. Het resultaat was "Geen Woorden Voor," een lied dat niet alleen de diversiteit viert, maar ook de universele behoefte aan innerlijke eenheid verkondigt.

In de Media Geprezen
Dit lied heeft niet alleen het publiek geraakt, maar heeft ook de aandacht getrokken van vooraanstaande media, waaronder NPO 5, AT5 en RTV Oost & Zij aan Zij. Het succes van "Geen Woorden Voor" heeft iedereen verrast en geïnspireerd.

Over Naomi 
Naomi Antonius studeerde aan de toneelschool als actrice en theatermaker. Ze speelde daarna in diverse theater- en televisieproducties. Ze heeft een achtergrond als klassiek en contemporaine zangeres en heeft een onverbloemde liefde voor de kleinkunst. Ze maakte eerder twee andere solovoorstellingen, maar pakt het dit keer groter aan: een one-woman show met band, eigen liedjes en vooral veel …show.

Lees minder

Spel en Zang: Naomi Antonius
Regie: Jan-Willem van Balen
Tekst: Naomi Antonius/Jan-Willen van Balen/Ko de Laat/Alice Wessels
Band: Vera Marijt (piano/bas), Marieke Pelt (drum), Thijs Kammer (gitaar/bas)
Dramaturgie: Nienke Tjallingii
Lichtplan: Arjan Soutendijk
Geluid: Sander Scheepstra 
Fotografie: Andrea Roëll
Film: Kristi Edwardes
Productie: Naomi Antonius 

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen door: POKO, Quick zorg, Holistic Banker

Lees meer

Terug naar overzicht