Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansMuziekBeeldende kunstComedyGastprogrammering, ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringMultidisciplinair theaterSpoken WordBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Podium Mozaïek op locatie: De Vlugt

Roots & Wings: Workshop Kleuren van de Zijderoute
Roua Alhalabi

zo 17 dec '23 , 11:00
Broedplaats De Vlugt

Ontdek de betoverende geschiedenis van Syrië op de eeuwenoude Zijderoute

Eeuwenlang speelde Syrië een cruciale rol op de Zijderoute, waar prachtige Damasceense Brokaat werd gemaakt, geverfd met levendige natuurlijke kleuren zoals henna, kurkuma, indigo, saffraan, bloemen en verschillende planten. Roua Alhalabi deelt haar erfgoed verbonden met deze natuurlijke kleuren en zijde, en gaat dieper in op de betekenis van de Zijderoute en hoe natuurlijk geverfde materialen werden gebruikt in de productie van Brokaat. De workshop biedt deelnemers een hands-on ervaring om de diverse kleuren van Syrië te verkennen en de mogelijkheid om hun zijden sjaals te verven. Je hoeft niets mee te brengen, alleen je nieuwsgierige positieve energie :)

 

Reserveren is verplicht, klik hier om te reserveren! 

Klik hier  om een Pay-As-You-Like bijdrage te leveren.

 

Over ROOTS & WINGS

ROOTS & WINGS  is een programma van Podium Mozaïek OP LOCATIE, waarbij in cocreatie met multidisciplinaire kunstenaars uit Amsterdam interactieve programma’s, workshops en activiteiten worden gehost rondom de thema’s identiteit en (nieuw) cultureel erfgoed. Met ROOTS & WINGS wil Podium Mozaiek ruimte maken voor rituelen, ceremonies en programma’s gericht op zorg en heling van de gemeenschappen in Amsterdam.  

Terug naar overzicht