Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
RRReuring

Installatie: Queer Hope Chest
Can Bora

za 17 feb '24 , 19:30
Studio 1

Bezoek gratis de installatie Queer Hope Chest tijdens de open studio tussen 19.30U - 20.20U 

De Queer Hope Chest is een immersieve installatie die een verkenning biedt van de emotionele strijd en maatschappelijke druk waarmee individuen binnen de LGBTQIA+-gemeenschap worden geconfronteerd. Geïnspireerd door de traditionele Turkse "hope chest" traditie, geeft deze installatie het concept een nieuwe betekenis door de psychologische reis van een queer individu te symboliseren door in de intrigerende facetten van de traditie te duiken en de thema's van maatschappelijke onthulling en intiem voyeurisme te benadrukken.

De uit verschillende culturen afkomstige Hope Chest is van oudsher zowel een opslagplaats voor de toekomstige huishoudelijke benodigdheden van een jonge vrouw als een symbolische weergave van haar aspiraties, hoop en dromen. In deze context neemt de kist een dubbele rol aan - een symbool van maatschappelijke verwachtingen en de privéwereld van een vrouw. Het wordt een metafoor voor de delicate balans tussen sociale openheid en intiem voyeurisme, omdat de kist ook een weerspiegeling is van de aspiratie en status van de familie, vaak opgelegd om gedeeld te worden met buren en de gemeenschap. Deze dualiteit brengt de notie van sociale onthulling naar voren, waarbij de inhoud van de kist niet alleen persoonlijk is, maar ook onderhevig aan nauwkeurig onderzoek en voyeuristische interesse van de gemeenschap. 

Voor zijn installatie nodigt multidisciplinair kunstenaar Can Bora het publiek uit om na te denken over de complexe wisselwerking tussen maatschappelijke verwachtingen, persoonlijke privacy en de handeling van het onthullen van het intieme geheim van een queer lichaam.

Als onderdeel van de OPEN DAYS is deze installatie gratis te bezoeken. Bezoekers krijgen de kans om kunstenaar Can Bora te ontmoeten. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Fonds voor de Kunst & Amarte Fonds.

Terug naar overzicht