Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterOpen StageComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
27.50

EXCURSIONS!
Maryleen Schiltkamp & Alexander Kraft van Ermel

wo 16 okt '24 , 20:00
Theaterzaal

LiveART performance door beeldend kunstenaar Maryleen Schiltkamp in samenwerking met pianist Alexander Kraft van Ermel in werken van Prokofiev, Barber en Rachmaninov.

In “Excursions” nemen beiden kunstenaars je mee door een muzikale reis waarbij de klankkleuren worden vertaald naar het doek. Een uniek samenspel van muziek en schilderkunst die zich buigen over de spanning van oorlog, zo wel als de spanning van de liefde.

Over Alexander Kraft van Ermel

Alexander Kraft van Ermel, geboren in Nederland in 1990 als kleinzoon van de beroemde Curaçaose componist Wim Statius Muller, heeft een speciale band met Antilliaanse muziek, waarbij hij op jonge leeftijd les kreeg van zijn grootvader op Curaçao. Na de middelbare school vervolgde hij zijn pianostudie bij Alan Weiss aan het Utrechts Conservatorium. Zijn liefde voor muziek en zoektocht naar dieper begrip leidden tot een studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Deze combinatie van studies resulteert in een unieke kijk op muziek en muzikaliteit, wat hij deelt in concertlezingen waarin hij filosofische verhandelingen combineert met muzikale voorbeelden op de piano. Alexander trad op in Chicago tijdens het "2nd Chopin in the City" festival in 2018, waar hij Antilliaanse dansen speelde en een lezing gaf over Chopins invloed op Antilliaanse muziek. Hij behaalde prijzen in verschillende pianocompetities, nam deel aan prestigieuze masterclasses en trad op in diverse locaties, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.

https://akraftvanermel.com/

Over Maryleen Schiltkamp

Maryleen Schiltkamp studeerde aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, exposeerde haar schilderijen wereldwijd in musea en galeries, oa. in New York, Los Angeles,Tokio, Amsterdam, Praag en St. Petersburg. Ze heeft ook opgetreden op internationale muziek-festivals en Europese podia met een performance art van live schilderen gelijktijdig met klassieke muziek, in samenwerking met musici. Schiltkamp heeft meegewerkt aan de Britse documentaire 'The Art of the Symphony’, door DSCH Films, in verband met haar schilderijen naar symfonieën van Shostakovich, die in 2017 in premiere ging in Parijs en Praag. In 2018 trad ze op met pianist Reinis Zariņš in musicpaintingLIVE, Winteravonden aan de Amstel, H’Art Museum, Amsterdam; in 2023 met het programma ‘Awakening’ in Hanzas Perons, Riga met een spectaculaire uitvoering van Stravinsky’s ‘Rite of Spring’. Recentelijk initieerde Maryleen Schiltkamp de LiveART Foundation, een interactief platform voor multimedia evenementen, mn. combinaties van live schilderkunst en muziek.

https://maryleenschiltkamp.com/
https://maryleenschiltkamp-fine-arts.com/
https://live-art-foundation.com/

Credits:
Maryleen Schiltkamp - beeldend kunstenaar
Alexander Kraft van Ermel - pianist
Sponsor: LiveART Foundation

Terug naar overzicht