Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
#female gaze

Expositie: Dido & Aeneas en andere avonturen
Hetty van der Linden

di 5 mrt '24 - zo 5 mei '24
Foyer

Kleurrijke & feestelijke schilderijen door Hetty van der Linden

De opening vindt plaats op donderdag 7 maart, 17.30U. 

Over Hetty van der Linden
De internationaal bekende Hetty van der Linden reist de hele wereld rond en spreekt alle mogelijke talen. Haar werk is in diverse collecties vertegenwoordigd: van Buenos Aires, New York, Parijs, Madrid tot Kroatië. Ze volgde verschillende opleidingen aan de Kunstacademie te Tilburg, Academi d’arte te Toledo, Academie Van Gogh Museum te Amsterdam & de Kokoschka Akademie te Salzburg. 

Met haar project Paint a Future gebruikt van der Linden kunst om geld te generen voor kansarme kinderen. Zij bezoekt deze kinderen over de hele wereld en schildert met ze. De tekeningen worden vervolgens als collage verwerkt in schilderijen van bekende kunstenaars uit 40 landen en verkocht, waarna de opbrengst ten goede komt aan de kinderen. Naast deze kinderprojecten maakt Hetty van der Linden ook veel eigen werk o.a. geïnspireerd door haar jarenlange verblijf in Spanje. Haar werk vertoont duidelijk mediterrane invloeden, met een opvallend kleurgebruik en feestelijke figuren. 

Tevens heeft van der Linden meegewerkt aan een aantal grote projecten in Nederland. Zo heeft zij muurschilderingen verzorgd voor de Publieksdienst van de Gemeente Haarlem en voor het Gemeentehuis Amstelveen. 

In deze expositie zijn  er o.a. werken te zien van de tentoonstelling  Dido en Aeneas die al  eerder te zien was in Tunis, Azuqueca, Madrid, Marbella, Florianopolis en Porto Alegre (BR)  Newport (USA)  Autichamps (FR). 

Terug naar overzicht