Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterOpen StageComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag
Filter(s):
Prijzen voor deze voorstelling:
bestel Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Keti Koti-viering: Vooruitkijken naar een gedeelde geschiedenis | Herdenkingsjaar Slavernijverleden - Editie 4
Met o.a. Bahghi, Nancy Jouwe, Gyonne Goedhoop, Gordon Sana, Kunta Rincho.

ma 1 jul '24 , 19:10
Theaterzaal

Samen in gesprek over: Wat nu, hoe verder, met wie, wat doen we?

Met o.a. te gast: Singer-songwriter Bahghi (muziek, panel, afterparty), creatief ondernemer Gordon Sana (panel), curator Podium Mozaïek Hank van Bosstraten (column), ondernemer, muzikant en anti-racisme activist Kunta Rincho (muziek), cultuurhistoricus en auteur Nancy Jouwe, theatermaker/kunstenaar Onias Landveld (host) en DJ Soulfania (afterparty).

Van 15 maart t/m 1 juli presenteert Podium Mozaïek de programmareeks ‘Gedeelde Geschiedenis en Gezamenlijke Toekomst’. Theatermaker/kunstenaar Onias Landveld (Productiehuis WOSU) en Curator Hank van Bosstraten (Podium Mozaïek) hebben vier edities samengesteld waarin theatermakers, historici, schrijvers, journalisten, kunstenaars, curatoren en publiek elkaar inspireren door middel van discussies en performances over de bekende, maar vooral minder bekende en blijvende impact van kolonialisme, slavernij en roofkunst op onze samenleving. Vooraf aan elke editie vindt er een korte historische lezing plaats in de studio en na afloop van het theatrale programma in de theaterzaal volgt een informele nazit in de foyer met sfeervolle muziek en zoete en hartige snacks, speciaal geselecteerd door comedian Howard Komproe.

Op 1 juli vieren we Keti Koti met de vierde editie: ‘VOORUITKIJKEN NAAR EEN GEDEELDE GESCHIEDENIS’. Met het verleden in het achterhoofd werpen we met dit programma een blik vooruit. In het licht van ieders eigen familiegeschiedenis onderzoeken we samen met singer-songwriter Bahghi, creatief ondernemer Gordon Sana, activist Kunta Rincho en historicus en podcastmaker Gyonne Goedhoop hoe het Nederlanderschap een rol speelt in het eigen leven nu en in de toekomst. Met een column door curator Hank van Bosstraten en muziekoptredens door Bahghi en Kunta Rincho. Deze avond wordt gehost door woordkunstenaar Onias Landveld. Na afloop kan het publiek napraten in de foyer, waar Bahghi sfeervolle jazzy sounds zal draaien. Er mag ook gedanst worden!

Deze editie werpt de blik meer naar voren, met nog steeds het verleden in het achterhoofd. De host bespreekt met (ervarings-)deskundigen – al dan niet met een been in de betreffende communities - hun kijk op deze aspecten, waarbij ook het publiek actief in die gesprekken wordt betrokken. Doel is om een stem te geven aan het gezamenlijke onderzoek in hoeverre het Nederlanderschap een rol in ieders leven speelt in het licht van de eigen familiegeschiedenis en hoe we dat een plaats kunnen geven in de huidige en toekomstige maatschappij.

TIJDEN

Aanvang lezing: 19.40 uur  (o.v.b.)

Einde lezing: 20.00 uur

Aanvang zaalprogramma : 20.30 uur

Pauze: 21.00 uur

Einde: 22.15 uur

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

Host: Theatermaker/kunstenaar Onias Landveld

Column: Curator Hank van Bosstraten

19.40 uur AANVANG STUDIO

 

19.40 uur – 20.00 uur (20 min) | Studio 1

20.30 uur AANVANG THEATERZAAL

20.30 uur – 21.15 uur (90 min) | Theaterzaal

Panelgesprek met singer-songwriter Bahghi, Nancy Jouwe, Gyonne Goedhoop en Gordon Sana

Muziek door Bahghi

21.15 uur – 21.30 uur (15 min)

PAUZE

21.15 uur – 22.15 uur (60 min) | Theaterzaal

Muziek door Kunta Rincho

22.15 uur EINDE zaalprogramma

22.15 uur – 00.00 uur | Foyer

Na afloop van het zaalprogramma zijn er bij de bar speciaal door Howard Komproe geselecteerde zoete en hartige snacks te bestellen en draait Bahghi fijne soul en jazz sounds vanuit de DJ booth.

 

Meer over 'Geschiedenis, Gezamenlijke Toekomst' | Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Het programma 'Gedeelde Geschiedenis, Gezamenlijke Toekomst' is samengesteld door gastcurator Onias Landveld van Productiehuis WOSU i.s.m. Podium Mozaïek. Met deze reeks wil Podium Mozaïek samen met Productiehuis WOSU, ruimte scheppen voor bezinning en reflectie. In het verlengde van de vier edities wordt er een podcast serie ontwikkeld en een zine uitgebracht. Houd onze website in de gaten voor up to date programmering en achtergrondinformatie over de thema’s en gasten. 

 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en het Mondriaan Fonds.

Terug naar overzicht