Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:


Productiehuis Mozaïek Onderzoekspresentatie

MYST
Erwin Kiene

do 6 jun '24 , 20:30
Dans, Storytelling
Theaterzaal

Onderzoekspresentatie van een nieuwe solovoorstelling door Erwin Kiene

MYST

Vanuit het perspectief van zijn vader vertelt Erwin Kiene het verhaal over hun migratieachtergrond. Dit begint bij de reis van Guyana naar Suriname en vervolgens naar Nederland, met alle mooie en minder mooie momenten van dien. Met zijn RRReuring-voorstelling Overseas als vertrekpunt bouwt Erwin door aan zijn verhaal met deze nieuwe onderzoekspresentatie MYST. Wie is Erwin Kiene precies en wat is het mysterie achter deze man? Wat gaat er in zijn hoofd om en waar gaat hij allemaal doorheen? Waarom moeten we elkaar altijd begrijpen en kunnen we niet gewoon zijn? Met verschillende emoties en gedachten neemt hij in MYST het publiek mee naar zijn dimensie. 

 

Het Parool 

Weekendtip van theater- en podcastmaker Sheralynn Adriaansz: "Je voelt dat het publiek Kiene ook echt ziet"

Erwin Kiene is autodidact en ik vind het fantastisch om te zien dat hij nu naast het acteren ook zijn eigen dingen aan het maken is. Hij zet door middel van storytelling en krump zijn verhaal neer. Krump is een energieke, acrobatische hiphopdansvorm. Van zijn voorstelling Macho is mij het meest bijgebleven dat hij over zijn roots in Guyana vertelde, een buurland van Suriname. Dit raakte mij, omdat mijn roots onder meer in Suriname liggen en ik hier zelf ook voorstellingen over maak.

 

 

Erwin Kiene

Erwin Kiene is een allround performer en gespecialiseerd in de stijl krump. Als schrijver, speler en danser heeft Erwin meegewerkt aan verschillende voorstellingen van LostProject. De meest recente productie waar Erwin in speelt is OSSO van Priscilla Vaudelle/Frascati Producties/Suburbia.

Erwin Kiene nam in 2023 deel aan Nieuwe Makers Festival RRReuring van Podium Mozaïek met zijn eerste solovoorstelling MACHO. Tijdens RRReuring 2024 toonde hij Overseas, het vooronderzoek van zijn nieuwe voorstelling MYST. In het voorjaar van 2024 wordt deze voorstelling verder doorontwikkeld bij Productiehuis Mozaïek onder begeleiding van theatermaker Priscilla Vaudelle en choreograaf Cherish Menzo.

 

Productiehuis Mozaïek

Productiehuis Mozaïek is de producerende tak van Podium Mozaïek waarmee we herkenbare, urgente en onderbelichte verhalen voor het voetlicht brengen. Kenmerkend voor onze programmering en producties is het streven naar ontmoeting. De komende jaren maken wij ons sterk voor makers die actief zijn binnen spoken word en storytelling, waarbij graag kiezen voor het persoonlijke verhaal waarin jezelf en de wereld kunt herkennen via anderen. In 2024/2024 werken we met dichter en performer Gershwin Bonevacia, meervoudig storyteller van het jaar Sahand Sahebdivani, theatermaker en krump-danser Erwin Kiene en Dichter des Vaderlands Babs Gons. Eerder werkten wij met Theater RAST, World Opera Lab en actrice en theatermaker Mouna Laroussi. www.podiummozaiek.nl.

Terug naar overzicht