Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Thuis Best (2+) -
Achref Adhadhi
zo 23 mrt '25 11:00
Kindervoorstelling, Muziektheater
Evolutie -
Jay Francis
do 27 mrt '25 20:30
Comedy
Niks nieuws -
Laura van Dolron
do 3 apr '25 20:30
Storytelling, Theater
Je verzint het niet -
Nesim el Ahmadi
za 5 apr '25 20:30
Comedy
Voorpremière
De 9e -
Nederlands Blazers Ensemble (NBE)
do 8 mei '25 20:30
Muziek
Anton de Kom, mijn vader -
Raymi Sambo Maakt
do 15 mei '25 20:30
Storytelling
Laat me leven -
Theater RAST
za 17 mei '25 20:30
Theater
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
10.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
7.50

Thuis Best (2+)
Achref Adhadhi

zo 23 mrt '25 , 11:00
Kindervoorstelling, Muziektheater
Theaterzaal

Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf?

Mimespeler en maker Achref Adhadhi en muzikant en improvisator Kristján Martinsson wonen allebei in Nederland, maar Achref komt uit Tunesië en Kristján uit IJsland. Toch voelen ze zich hier allebei thuis. Maar wat is het gevoel van thuis? In deze poëtische en grappige voorstelling zoeken Achref en Kristján in een spel van mime en livemuziek naar waar, wanneer en hoe je je thuis voelt. Want je thuisvoelen gaat over meer dan alleen oost, west of ergens wonen. Je kunt je namelijk overal thuis voelen!

“Voor deze recensent was het hoogtepunt het moment waarop Adhadhi en Martinsson samen Nenni Nenni Jek Ennoum zingen, een slaapliedje dat iedere Tunesiër uit zijn hoofd kent. Gaande deze gouwe ouwe gaat het Arabisch van Adhadhi vloeiend over in Martinssons vrije vertaling naar het IJslands – een van de meest elegante bruggetjes tussen twee scherp contrasterende culturen die ik ooit op een speelvloer geslagen heb zien worden.” –  Theaterkrant.nl, april 2024

Mimespeler en maker Achref Adhadhi maakt beeldend theater. Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij zonder woorden en met lichtvoetige humor brengt. Voor deze voorstelling werkt hij samen met muzikant en improvisator Kristján Martinsson.

Lees minder

Credits:

spel Achref Adhadhi en Kristján Tryggvi Martinsson
muziek Kristján Tryggvi Martinsson
regie Paul van der Laan
decor Faas Musbach
in co-productie met 2turvenhoog

Lees meer

Terug naar overzicht