Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Laat me leven -
Theater RAST
za 17 mei '25 20:30
Theater
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
19.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
17.50

Laat me leven
Theater RAST

za 17 mei '25 , 20:30
Theater
Theaterzaal

Hoe radicale omstandigheden een jonge vrouw dwingen om de grootste offers te brengen voor haar persoonlijke vrijheid

Regisseur Saban Ol laat zich voor Laat me leven inspireren door de debuutroman van Lale Gül. Hij dook dieper in de ervaring van vrouwen die opgroeien in extreme situaties, in gezinnen met een uiterst strenge interpretatie van de islam. Shabnam Baqhiri schreef een nieuwe Nederlands toneeltekst waarin ze laat zien hoe extreme omstandigheden ertoe leiden dat een jonge vrouw moet strijden voor haar vrijheid en zelf steeds radicaler wordt. 

De muzikale theaterproductie LAAT ME LEVEN, in een regie van Șaban Ol, toont geraffineerd het overlevingsmechanisme van jonge vrouwen die zich gedwongen voelen te kiezen tussen het strenge keurslijf van de gemeenschap en hun persoonlijke vrijheid. Met Asina Aksoy en Sam Ghilaine.

Theater RAST produceerde eerder theaterbewerkingen van Wees Onzichtbaar van Murat Isik, Bloedbroeders van Sinan Can en EUS van Özcan Akyol.

Lees minder

Script: Shabnam Baqhiri
Regie: Șaban Ol
Dramaturg: Martine Manten
Spel: Asina Aksoy, Sam Ghilane
Compositie: Selim Doğru
Muzikanten: Ezgi Elkırmış, Emma Breedveld, Tuğçe Kartal
Scenografie: Eric Goossens
Licht Coen van der Hoeven

Lees meer

Terug naar overzicht