Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:


Julidans Gratis

Julidans: Here whilst we walk
Gustavo Ciríaco (BR) / Andrea Sonnberger (AT)

vr 12 jul '24 -
Foyer

Puur lopen voor het plezier, zonder je te haasten en zonder vooropgesteld doel. Geïnspireerd door het idee van een kunstwerk als totaalervaring, nemen danskunstenaars Gustavo Ciríaco (Brazilië) en Andrea Sonnberger (Oostenrijk) het publiek mee op een stiltewandeling door Amsterdam. Om er geheel in op te gaan en je er bewust onderdeel van te voelen.

De wandelvoorstelling Here whilst we walk deed eerder steden aan als Parijs, Londen, Berlin, Madrid en Rio de Janeiro. Tijdens Julidans 2024 is Amsterdam aan de beurt. Het concept is bedrieglijk eenvoudig: een groepje van minimaal zes, maar niet meer dan twintig mensen, wandelt door de stad.

De groep wordt omsloten door een rubberen elastiek dat zich plooit en strekt naar de beweging van de deelnemers. De groep heeft wel wat weg van een amoebe die steeds van vorm verandert, afhankelijk van het stadslandschap. Langs smalle trottoirs lijkt de groep een klein streepje, op pleinen en in parken wordt de vorm lang en breed. Zo wordt de architectuur interactief: de deelnemer drukt zijn/haar aanwezigheid uit in het hier en nu. En de stad wordt uitgedrukt middels het lichaam van de deelnemer.

Het Amsterdam dat je ervaart in Here whilst we walk wordt niet gedefinieerd door stedelijke structuren, maar door de mensen zelf. De elastieken band scheidt de groep van zijn omgeving. Iedereen die erbinnen zit, hoort nu bij elkaar. Maar onwillekeurig wordt de deelnemer óók een canvas voor de fantasieën van voorbijgangers: wat gebeurt daar, wat doen die mensen? Het werk van Ciríaco en Sonnberger daagt grenzen uit en moedigt het publiek aan om na te denken over het verbindingen ervaart: in zichzelf en met de wereld.

Here whilst we walk is een unieke wandelvoorstelling waarbij het publiek binnen een elastiek meeloopt. We vragen deelnemers met het volgende rekening te houden:

• De wandeling duurt een uur. Voor deelnemers is het dan ook belangrijk om na te gaan of het fysiek mogelijk is een uur te wandelen.
• De startlocatie is Podium Mozaïek (Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam).
• Omdat elke opgegeven persoon ook echt deelneemt, vragen we u om af te melden via bespreekbureau@ita.nl als u toch niet kunt komen. Bij te weinig deelnemers kan de wandeling niet doorgaan.
• De minimale leeftijd voor deelname is 6 jaar.
• De wandeling eindigt niet op het startpunt. Daarom is het goed rekening te houden met een tijdsduur van 1,5 uur wanneer u uw fiets/tas/oid op moet halen bij de startlocatie.

Gratis aanmelden via: 

Vrijdag 12 juli, 10.00-11.00U: https://tix.julidans.nl/nl/buyingflow/tickets/38997/93385
Vrijdag 12 juli, 13.00-14.00U: https://tix.julidans.nl/nl/buyingflow/tickets/38997/93386
Vrijdag 12 juli, 16.00-17.00u: https://tix.julidans.nl/nl/buyingflow/tickets/38997/93387

 

Terug naar overzicht