Programma

filter

Filter op:


Genre
MuziekComedyKindervoorstellingLNPTheaterOpera

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijuliseptemberoktobernovember

Serie
Lanter & FanterExpositieTalkshowClub Mozaiek LiveMuziekGastprogrammeringOpera
Filter(s):
Klik hier voor een overzicht van de voorstellingen die op instructie van de landelijke overheid in verband met het Coronavirus onder voorbehoud zijn geannuleerd. We doen hard ons best om de voorstellingen op een ander moment plaats te laten vinden. Houdt onze website in de gaten voor updates!
Binnenkort in Podium Mozaïek
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

GEANNULEERD - Arïanna: Liefde zonder Grenzen (try-out) - World Opera Lab
Prijzen voor deze voorstelling:
Voorverkoop
€ 15.5
Met studentenkorting CJP CKV voorverkoop
€ 10.5
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop
€ 10.5
Met Mozaiekpas 2019-2020
€ 14

GEANNULEERD - Arïanna: Liefde zonder Grenzen (try-out)
World Opera Lab

vr 8 mei '20 19:30 uur
Opera

Dit evenement is helaas geannuleerd

Wegens nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zijn wij helaas genoodzaakt om alle voorstellingen in onze theaterzaal tot 1 juni te annuleren. Op dit moment bekijken wij of de geannuleerde activiteiten op een later moment door kunnen gaan. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen we u pas in een later stadium informeren over de verdere afwikkeling. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bezoekers die kaarten hebben gekocht voor geannuleerde voorstellingen zullen hierover zo snel mogelijk persoonlijk per e-mail geïnformeerd worden.

Het libretto van opera Arïanna van Claudio Monteverdi bestaat nog, maar op lamento na, is alle muziek verloren. Daarom presenteren Podium Mozaïek en World Opera Lab, onder leiding van regisseur Miranda Lakerveld, een kleurrijke remake met zangers en musici met roots vanuit de hele wereld.

Drie componisten schrijven nieuwe madrigalen, waarbij hun eigen muzikale tradities - van Grieks tot Afro-Surinaams - én de stijl van Monteverdi als inspiratie dienen. Het ensemble dat bestaat uit een bijzondere mix van instrumenten (van orgel tot ud en Afrikaanse percussie) zorgt voor een wervelende nieuwe opera sound.

De opera is gebaseerd op de mythe van prinses Arïanna. Zij helpt Theseus, op wie zij verliefd is, ontsnappen uit het labyrint. Haar broer de Minotaurus (half mens - half stier) wordt daarbij gedood. Ze vluchten voor de toorn van haar vader naar het eiland Naxos. Maar na een intense liefdesnacht laat Theseus, Arïanna daar alleen achter. Als ze wakker wordt, beklaagt Arïanna, de liefde en het leven. Totdat de God Dionysos verschijnt...

Lees verder >


Deze superdiverse opera overstijgt culturele verschillen en bevraagt maatschappelijke thema’s als migratie op poëtische wijze. Grenzen blijken een illusie. Arïanna: Liefde zonder Grenzen toont onze gedeelde wereldwijde geschiedenis, als inspiratie voor de toekomst!

CREDITS
REGIE MIRANDA LAKERVELD COMPOSITIES ASPASIA NASOPOULOU, KAVEH VARES ZANG AYLIN SEZER, SINAN VURAL, SHWAN SULAIMAN, SOPHIE FETOKAKI DANS NYANGA WEDER, VANESSA FELTER ENSEMBLELEIDER HAYTHAM SAFIA MUZIEK WIM DIJKSTRA (ORGEL), TARA KUMAR (CELLO), OSAMA MILEEGI (PERCUSSIE), EMMY STORMS (VIOOL), VINCENT MARTIG (KLARINET) DECOR MAKERS UNITE

Andere speeldata:

zo 10 mei '20 15:00 uur
Terug naar overzicht