Programma

filter

Filter op:


Datum


Toon alles
Maand


Filter(s):
Klik hier voor een overzicht van de voorstellingen die op instructie van de landelijke overheid in verband met het Coronavirus onder voorbehoud zijn geannuleerd. We doen hard ons best om de voorstellingen op een ander moment plaats te laten vinden. Houd onze website in de gaten voor updates!
Binnenkort in Podium Mozaïek
Mozaïek Sneak #1 -
Met: World Opera Lab
do 28 mei '20 20:30 uur
Mozaïek Sneak - Online Magazine
Mozaïek Sneak #2 -
Met: Riza Tisserand
do 11 jun '20 20:30 uur
Mozaïek Sneak - Online Magazine
Mozaïek Sneak #3 -
Met: La Banda Fantástica
do 25 jun '20 20:30 uur
Mozaïek Sneak - Online Magazine
Opening expositie -
Jeroen ter Welle
do 2 jul '20 17:30 uur - zo 6 sep '20
Expositie - LNP
UITVERKOCHT - NTF Jong - Don't Hit Mama -
Hip Hop Hoera The Remix (4+)
zo 6 sep '20 14:00 uur
Lanter & Fanter - Kindervoorstelling Uitverkocht
Club Mozaïek Live: La Banda Fantástica (verplaatst van 15 mei)
do 24 sep '20 21:30 uur
Club Mozaiek Live - Muziek
Nederlands Blazers Ensemble (NBE) -
De Schepping
wo 30 sep '20 20:30 uur
Voorpremière NBE - Muziek
Nederlands Blazers Ensemble (NBE) -
Troubadours
do 5 nov '20 20:30 uur
Voorpremière NBE - Muziek
Club Mozaïek Live: Secret Rendezvous + afterparty (verplaatst van 3 april)
vr 13 nov '20 21:30 uur - za 14 nov '20
Club Mozaiek Live - Muziek
VERPLAATST: Trauma's van Nora on Stage
za 14 nov '20 20:00 uur
Gastprogrammering
Anuar (verplaatst van 25 april) -
Eerlijk
do 19 nov '20 20:30 uur
Comedy
Nederlands Blazers Ensemble (NBE) -
Van de Lach en de Traan
do 21 jan '21 20:30 uur
Voorpremière NBE - Muziek
Nederlands Blazers Ensemble (NBE) -
Viva Brasil!
do 15 apr '21 20:30 uur
Voorpremière NBE - Muziek
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

Mozaïek Sneak #1 - Met: World Opera Lab

Mozaïek Sneak #1
Met: World Opera Lab

do 28 mei '20 20:30 uur
Mozaïek Sneak - Online Magazine

Podium Mozaïek presenteert: Mozaïek Sneak!

Hét kakelverse online magazine van Podium Mozaïek waarin we vooruitblikken op het nieuwe theaterseizoen ’20-’21.

Via live streaming zenden we op 28 mei, 11 juni en 25 juni een live programma uit. Met o.a. toffe comedy sketches, Q&A’s met artiesten en muzikale performances door muzikanten van Club Mozaïek Live en World Opera Lab.

Daarnaast delen de programmeurs Inge Koks, Kasper Kapteijn en Joya Mooi hun visie en gedachten achter de samenstelling van onze programma’s en geven de collega’s van techniek en het café-restaurant een unieke tour achter de schermen!

De Mozaïek Sneak wordt live gestreamd via onze Facebook pagina en gepresenteerd door programma- en theatermaker Sheralynn Adriaansz.

Tijdens Mozaïek Sneak #1 gaat Sheralynn in gesprek met regisseur Miranda Lakerveld over ‘Arïanna: Liefde zonder grenzen’, een nieuwe opera productie van Podium Mozaïek en World Opera Lab en brengen muzikanten Haytham Safia en Shwan Suleiman van World Opera Lab een sneak preview ten gehore uit deze superdiverse opera.

Lees verder >


Over de gasten

Miranda Lakerveld
Regisseur Miranda Lakerveld reisde de hele wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag; wat als opera een mondiale kunstvorm is? Ze zoekt sinds 2011 naar traditionele vormen van muziektheater, en vond zeer rijke tradities in Iran, Japan, China, Mexico en de Tibetaanse gemeenschap in India, waar ze leerde van belangrijke meesters, en voorstellingen maakte met zangers en musici uit verschillende tradities. Ze maakt ensceneringen voor opera en klassieke muziek waarin het verbinden van culturen, religies en artistieke disciplines het belangrijkste uitgangspunt is. Daarvoor richtte ze World Opera Lab op.

Shwan Sulaiman
Zanger en ud speler Shwan Sulaiman is geboren in de stad Erbil in Irak en woont sinds 1996 in Nederland. Zijn uitzonderlijke vocale talent heeft hij van zijn vader, een bekende zanger van Koerdische volksmuziek. Op jonge leeftijd leert hij de snaarinstrumenten ud en baglama bespelen. Later verdiept hij zich in Arabische, Perzische en Turkse muziek en allerlei spirituele zangstijlen. In Rotterdam studeert hij bij Codarts waar hij momenteel de master kunsteducatie volgt en in 2016 afstudeerde in de richting Turkse traditionele muziek. Met zijn krachtige stem en emotionele zang maakt Sulaiman overal waar hij optreedt diepe indruk. Shwan speelt de rol van Theseus in de opera Arïanna.

Haytham Safia
Ud-speler en componist Haytham Safia is geboren in Nazareth en opgeleid in Jeruzalem, in Nederland specialiseerde hij zich in het maken interculturele muziek, in samenwerking met internationale gezelschappen. Inmiddels heeft hij tien albums uitgebracht, zowel solo als met andere musici. Hij speelde solo met het Residentie orkest en het Nederlands Kamerorkest. Safia weet als geen ander de brug te slaan tussen Europese opera en de traditionele Arabische muziek, Haytham is een van de drijvende krachten van World Opera Lab, hij speelde o.a in Labyrint, Sheba Now, Het Offer, De Thuiskomst van Odysseus en nu ook in Arïanna.

Over Arïanna: Liefde Zonder Grenzen
Het libretto van opera Arïanna van Claudio Monteverdi bestaat nog, maar op lamento na, is alle muziek verloren. Daarom presenteren Podium Mozaïek en World Opera Lab, onder leiding van regisseur Miranda Lakerveld, een kleurrijke remake met zangers en musici met roots vanuit de hele wereld.

Drie componisten schrijven nieuwe madrigalen, waarbij hun eigen muzikale tradities - van Grieks tot Afro-Surinaams - én de stijl van Monteverdi als inspiratie dienen. Het ensemble dat bestaat uit een bijzondere mix van instrumenten (van orgel tot ud en Afrikaanse percussie) zorgt voor een wervelende nieuwe opera sound.

De opera is gebaseerd op de mythe van prinses Arïanna. Zij helpt Theseus, op wie zij verliefd is, ontsnappen uit het labyrint. Haar broer de Minotaurus (half mens - half stier) wordt daarbij gedood. Ze vluchten voor de toorn van haar vader naar het eiland Naxos. Maar na een intense liefdesnacht laat Theseus, Arïanna daar alleen achter. Als ze wakker wordt, beklaagt Arïanna, de liefde en het leven. Totdat de God Dionysos verschijnt...

Over presentator Sheralynn Adriaans
Sheralynn Adriaansz (1990) is een autodidacte theatermaker, presenteert, leidt gesprekken en is workshopdocent. Sheralynn haar voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ze met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke vraagstukken. Hierbij zet Adriaansz haar persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.
De afgelopen jaren ontwikkelde Adriaansz zich verder als theatermaker en produceerde de voorstellingen ‘Black Privilege’ voor Amsterdam Fringe, en ‘Naar Kisondela’ en ‘We dachten aan jou’ voor Over het IJ Festival. Met de voorstelling ‘BEIGE’ stond Adriaansz afgelopen juli (2019) op Over het IJ festival. In deze voorstelling zoekt zij verbinding met de cultuur van haar Tanzaniaanse en Surinaamse voorouders.

Sinds augustus 2016 is Sheralynn werkzaam als projectleider educatievoorstellingen bij jongeren theatergezelschap DEGASTEN (huisgezelschap van Podium Mozaiek). Met jongeren voert Sheralynn gesprekken over maatschappelijke thema’s als discriminatie, vooroordelen, familiegeschiedenissen en hoe wordt je mening gevormd/besluitvorming. Bij het Tropenmuseum, Podium Mozaiek en Oerol festival leidt Sheralynn gesprekken over maatschappelijke thema’s met volwassenen.

Terug naar overzicht