Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
#female gaze

Hag
Cézanne Tegelberg

do 21 dec '23 , 20:00
Dans, Beeldend theater
Theaterzaal

De performance HAG van Cézanne Tegelberg speelt 3 keer. U koopt een kaart voor een specifiek tijdslot

De term ‘heks’ wordt gebruikt om te onderdrukken, te stigmatiseren, te vervloeken, maar de Heks is zoveel meer. Ze is de wijze vrouw, de ontembare, de heldere. Zij die zich weigert te voegen naar onze systemen. Ze is de oerkracht, de haarscherpe intuïtie waarvoor de moderne vrouw zich doof maakt uit angst om voor gek verklaard te worden. Niet als het aan haar ligt. Overal om ons heen verschijnt ze. En ze zal vrij zijn.

Met deze performance duiken we in de oceaan van ons collectief geheugen op zoek naar de oervrouw, de heks in ons allemaal. Vanachter haar ogen kijken we mee. Als onzichtbare toeschouwers dwalen we door een bewegend labyrint en komen we belachelijk dichtbij een intiem ritueel van hervinden en reclaimen, van weten en waanzin. Het is tijd om terug te gaan.

Maker Cézanne Tegelberg: “Mijn dochter leert op peuterleeftijd al dat heksen slecht zijn en spoken niet bestaan. Einde verhaal. Maar ik heb haar lief, de heks. Grootmoeder Wilg, Eucalypta, Kali, Baba Yaga. Ik bewonder die vrouw omdat ze zich nooit verontschuldigt voor wie ze is. Misschien is heks zijn niets anders dan de bereidheid om zonder oordeel te luisteren met alle zes je zintuigen. En vervolgens schaamteloos jezelf te zijn. Met deze voorstelling wil ik de heks bevrijden - de heks in mij, de heks in mijn dochter, de heks in het publiek. Niks einde verhaal. Begin verhaal.”

Sometimes it takes a little effort to remember how to see
how to listen
to feel 
sense
without naming that which we perceive. 

For to name is to solidify - but everything is always in motion. 

So we travel…

Lees minder

Credits
Regie/Concept: Cézanne Tegelberg 
Devised door het ensemble 
Performers/makers: Martine van Ditzhuyzen, Jinissa Meggi, Rhian Morris, Sylwia Niekolaas, Buket Pala Soydar Muzikanten/makers Dymphi Peeters, Renato Penêda, Cézanne Tegelberg Lichtontwerp: Esther Love
Poppen: Cat Smits
Decor en Kostuums: Sylwia Niekolaas, Cézanne Tegelberg, Rhian Morris
Teksten: Cézanne Tegelberg
Techniek: Esther Love, Jorrit van Rijn
Productie: Zoë Horsten
Marketing: Dieke van der Spek, Leonie Poot, Buket Pala Soydar
Campagnebeeld: Maartje de Groot
Een productie van Cézanne Tegelberg & Company in coproductie met Cat Smits Company

De voorstelling is LNP/ language no problem
Meer info over HAG: http://www.cezannetegelberg.company/hag.html 

Over Cézanne Tegelberg & Company
Cézanne Tegelberg & Company maakt immersieve performances in theaters en op locatie. Het internationale gezelschap creëert sferische werelden waarin alles mogelijk is en waar publiek zich in onderdompelt. Tijdloze verhalen die voorbijgaan aan de verschillen die de tijd ons oplegt. Over groei en vergankelijkheid, vasthouden en loslaten, waarneming en kippenvel.

"Cézanne Tegelberg maakt het onzichtbare zichtbaar" - Den Haag Centraal

 

*Bestel de Mozaïekpas 2023-2024, daarmee ontvangen u en een introducee 20% korting op voorstellingen en krijgt u 10% korting in het café-restaurant. De Mozaïekpas is het gehele seizoen geldig en kost 15 euro. Klik hier voor meer info!

 

 

Lees meerTerug naar overzicht