Theater
Laura van Dolron
Helend ritueel voor klimaatstrijders
Laura van Dolron
Collectief theatraal pamflet
Tijdens deze nieuwe voorstelling maakt Laura van Dolron ruimte om te voelen wat er verloren is, maar ook te vieren wat er nog is en wat we kunnen doen. Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in het ‘echte’ leven al genoeg wordt gedaan alsof.
Van Dolron staat al 20 jaar op het podium om verbanden te leggen tussen het persoonlijke en het politieke, om de wereld te verbeteren door te kijken naar wat er mooi is en wat er beter kan. Nu wil zij ook anderen een stem geven.
- Met verbonden ademen en helend schrijven
- Overdag gemaakt, in de avond op het podium
Kulsdom bracht als jonge dierenrechtenactivist zes maanden door in de gevangenis voor het vrijlaten van nertsen. Eenmaal op vrije voeten werd hij een pionier in de Vega-revolutie met zijn Dutch WeedBurger. Als vrije denker en taoïst is hij opzoek naar wat ons verbindt, in plaats vanwat ons van elkaar onderscheidt. Zij ontwikkelden een nieuwe vorm van collectief theatermaken. Via de 'verbonden ademhaling' techniek gaan Van Dolron en Kulsdom met vooraanstaande klimaatstrijders bewust ademen en voorbij de taal en het verhaal. Op basis van deze ademsessie gaan ze de hele dag aan hetwerk. Ze schrijven speeches, hartekreten,pamfletten en klimaatgedichten die 's avonds in een uniek eenmalig optreden samenkomenin een muzikaal reisverslag van een bijzondere dag. Met Van Dolron en Kulsdom als ceremoniemeesters.
Testimonials
'Wow is ook het woord wat ik eraan zou geven!! Het was echt magisch om te zien dat je zo snel kan verbinden met anderen, door zoiets simpels als samen ademen. Wat daaruit kwam waren heel veel mooie gesprekken en ontdekkingen over hoe veel verschillende mensen zich zorgen maken om de wereld, en wie ze zijn achter “de activist”. Stiekem vond ik hierdoor de mens weer een stukje leuker (toch nog een beetje humanisme)..' TEUN, 18 JAAR
'Ik had me dit project haastig voorgesteld; snel een structuur bedenken, snel een thema kiezen om vooral zeker te weten dat we ’s avonds zouden leveren. Dit is alles behalve wat 31 maart me bracht. Het wat overgeven, toelaten, oog hebben voor elkaar. Het was vertrouwen dat zorgen voor elkaar hetzelfde is als zorgen voor jezelf en voor onze toekomst. Net zoals in de natuur brengt diversiteit vruchtbaarheid. Op 31 maart zag ik dat wanneer je deze diversiteit erkent en er laat zijn, automatisch de mooiste dingen ontstaan.' NADINE, 23 JAAR
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!