Theater

Humans of Film Festival

Van 24 t/m 26 september vindt de tweede editie van het Humans of Film Festival plaats in Het Ketelhuis en Podium Mozaïek. Het festivalthema dit jaar is Louder than before: Against racism & discrimination. In Podium Mozaïek kun je terecht voor het speciale Awareness programma: een internationale selectie short films omlijst met een actueel randprogramma.  

Humans of Film Festival

Humans of Film Festival

Humans of Film Festival Awareness-programma

Films over mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving. Films die ertoe doen, die aanzetten tot reflectie. Dat is waar Humans of Film Festival om draait. Het thema van deze tweede festivaleditie: ‘Luider dan voorheen: tegen racisme & discriminatie’. In Podium Mozaïek kun je terecht voor het speciale Awareness programma: een internationale selectie short films omlijst met een actueel randprogramma.  

Bekijk hiernaast ons gehele programma en bestel alvast je kaarten! Heb je een Cinevillepas? Dan kun je met €2,00 korting een kaartje bestellen.

Over Humans of Film Festival

Humans of Film Festival komt voort uit Humans of Film Amsterdam, een straatfotografieblog waarin persoonlijke verhalen van inwoners van Amsterdam worden gedeeld. Dit project legt de focus op de persoonlijke impact die film kan hebben op mensen en hoe ze hierin representatie en herkenning kunnen vinden, maar ook op het gebrek aan diversiteit in het filmlandschap. Vanuit dit vertrekpunt is oprichter Feargal Agard aan de slag gegaan met een filmfestival dat zich richt op human interest films, een niche die nog ontbrak in het Nederlands filmlandschap.  Onder human interest verstaan wij films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen.
 
Humans of Film Festival wordt georganiseerd door een jong en enthousiast team. In een maatschappij die in toenemende mate polariseert op sociaal en politiek niveau probeert het ruimte te creëren voor ontmoetingen, waar verhalen verteld en gedeeld worden van en door mensen die niet vaak genoeg aan het woord worden gelaten. Check voor meer informatie over het festival de website van Humans of Film Festival.