Programma

filter

Filter op:


Genre
KindervoorstellingDans

Datum


Toon alles
Maand
januarimaartaprilmei

Serie
Lanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Hercules (6+) -
De Nachtdieren
zo 13 mrt '22 14:00
Lanter & Fanter - Kindervoorstelling
KleuR (2+) -
DadoDans
zo 27 mrt '22 11:00
Lanter & Fanter - Dans
Prinses Arabella: Aangenamelijk! (4+) -
Rose Stories
zo 15 mei '22 15:00
Lanter & Fanter - Kindervoorstelling
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

Urban Myth i.s.m. Theater De Krakeling & STIP theaterproducties - De Gouden Koets (8+)
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptiedrankje)
€ 9.50
Met Stadspas/ 65+
€ 7.50
Met Mozaiekpas 2021 -2022
€ 7.60

De Gouden Koets (8+)
Urban Myth i.s.m. Theater De Krakeling & STIP theaterproducties

zo 23 jan '22 13:30 uur
Lanter & Fanter - Kindervoorstelling

De geschiedenis kun je niet veranderen. Maar de toekomst wel. Als je maar durft.

Let op! Bij deze voorstelling wordt iedereen boven de 13 jaar bij binnenkomst gevraagd om een Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl

Als de 18-jarige Prinses Wilhelmina en de Surinaamse Kwadjo elkaar ontmoeten, komen ze erachter dat ze elkaar heel anders zien dan ze echt zijn. Wat vanzelfsprekend was, is dat ineens niet meer. Toch is een ding zeker, Wilhelmina wordt koningin. De geschiedenis is geschreven, die kun je niet veranderen. Maar de toekomst wel. Als je maar durft.

Wat geef je een prinses die alles al heeft? Prinses Wilhelmina wordt op haar 18e tot Koningin der Nederlanden gekroond. De Amsterdammers geven haar een gouden koets cadeau, met op de zijkant afbeeldingen van de geschiedenis van Nederland. Maar de prinses vindt al dat goud zó vreselijk ouderwets. Op de dag van haar kroning rijdt ze liever in een moderne Crème Calèche koets door de stad. Iedereen komt kijken, ook Kwadjo.

Lees meer >Kwadjo is een gewone jongen. Nou ja, dat vindt hij zelf. Maar niet lang geleden kwamen er veel meer mensen naar hém kijken en wijzen dan naar prinses Wilhelmina. Wel een paar miljoen. Samen met andere mensen uit Suriname werd hij tentoongesteld in 1883 in het Nederlandse koloniale paviljoen van de wereldtentoonstelling in Amsterdam. Nu woont hij niet meer in een tentoonstelling. Toch kijkt iedereen nog naar hem en soms wijzen ze hem na.

Op een dag ontmoeten Kwadjo en kroonprinses Wilhelmina elkaar, in het Paleis voor Volksvlijt, waar de Gouden Koets staat. Daar komen ze erachter dat ze elkaar heel anders zien dan ze echt zijn. En realiseren zich dat ze heel anders tegen het koningschap en de overzeese gebieden aankijken. Wat vanzelfsprekend was, is dat ineens niet meer. Toch is een ding zeker, Wilhelmina wordt koningin. De geschiedenis is geschreven, die kun je niet veranderen. Maar de toekomst wel. Als je maar durft.

'De Gouden Koets laat publiek lekker meedenken over kleur en privilege.'- Parool

Doe na de voorstelling mee met een van deze superleuke workshops!

Actief: Zelf theater maken naar aanleiding van de voorstelling.

Creatief: Van veertjes tot staaldraad, drukpers tot soldeerbout: met de kunstenaars van De Werkelijkheid maak je je eigen kunstwerk. Elke keer met ander materiaal of techniek, altijd geïnspireerd op de voorstelling.

Cast & Crew

Gezelschap: Urban Myth/ Producenten: Urban Myth i.sm. Theater de Krakeling en STIP theaterproducties/ Partner: Amsterdam Museum/ Spel: Birgit Schuurman en Urvin Monte/ Tekst en regie: Jörgen Tjon A Fong, Urban Myth/ Muziek: Dennis Bordeaux/ Decorontwerp: Tess Ellis/ Lichtontwerp: Coen van der Hoeven/ Licht en video techniek: Diablo Mense/ Geluid: Finn van Woensel/ Kostuums: Jantine Kraaijeveld.

Gouden koets in Amsterdam Museum

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets daar voor het eerst weer voor publiek te zien. Het rijtuig wordt tot en met februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum.

Het hele jaar met korting naar de voorstelling met de Mozaïekpas

Koop de Mozaïekpas voor € 15,- online of bij onze ticketdesk en profiteer ook bij deze voostelling van 20% korting op de entreeprijs. (max 2 personen per Mozaïekpas).

Bij deze voorstelling heb je een Coronatoegangsbewijs nodig. Bij binnenkomst word je gevraagd je Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.< Lees minder
Terug naar overzicht