Theater
Filter op:
GastprogrammeringTheaterDansKindervoorstellingMuziekStorytellingBeeldend theaterBeeldende kunstMultidisciplinair theaterComedyMuziektheaterExpositieMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterPerformance
Datum
Toon alles
Podcast Echtemannentakkies
*Deze voorstelling is momenteel uitverkocht. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst om op de hoogte te blijven, zodra er extra kaarten vrijkomen.
Echtemannentakkies - Live Podcast
Echtemannentakkies is een podcast waarin thema's van mannelijkheid en mentale gezondheid openlijk besproken worden. Twee Marokkaanse jongens, Lev Avitan en Nabil Tkhidousset, gaan in deze podcast met elkaar en met gasten in gesprek over onderwerpen zoals opgroeien zonder vader, omgaan met depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld, giftige mannelijkheid en het verwerken van trauma’s. De naam verwijzend naar 'echte mannen' is enigszins ironisch en vooral bevrijdend bedoeld. Er is niet één blauwdruk voor wat man zijn betekent, en dat zouden we ook niet moeten willen. Tijdens RRReuring 2022 bespreken Lev en Nabil het thema seksueel misbruik met gasten: Martine Heijthuyzen, Hajar Akrari en Mala Badi.
Over Echtemannentakkies
Lev Avitan
Lev Avitan (25) is filosoof, spoken word artiest en theatermaker, maar het liefst alle drie tegelijk. In zijn werk vind je kritische reflecties op de maatschappij en een intieme onderzoek naar zichzelf in de wereld. Hij is columnist voor het platform Vrijdenkers en eerder deelde hij zijn werk op spoken word evenementen als Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen en festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole.
Nabil Tkhidousset
Nabil Tkhidousset (28) is beter bekend als De Alchemist. Een echte verhalenverteller, schrijver en spoken word artiest. Met zijn verhalen wil hij een stem geven aan degenen die niet gehoord worden. Hij neemt je mee in zijn verhalen en laat je voelen alsof ze altijd al een deel van je leven waren. Naast het zelf delen van verhalen ontstond de behoefte om ook anderen te leren hoe zij hun eigen verhaal op papier en on stage kunnen delen. Hierdoor is hij workshops gaan geven. In samenwerking met bibliotheken, scholen en andere instanties. Om door te groeien als maker wil hij zich nu gaan focussen op het maken van theater. Hij is momenteel bezig met het schrijven van zijn eerste theatershow.
Over de gasten
Wonda Collective (Martine Heijthuyzen)
Wonda is een feministisch collectief in Amsterdam. Onze focus ligt op het bouwen van een gemeenschap waarin we problemen aanpakken die vrouwen, non-binaire mensen en andere gemarginaliseerde genderidentiteiten aangaan. Het Wonda Collectief steunt vakbonden, sekswerkers, trans vrouwen en mannen; iedereen die op wat voor manier niet voldoet aan de gevestigde gender stereotypes. Wij spreken ons uit tegen elke vorm van onderdrukking die plaatsvindt binnen het patriarchaat. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, seksisme, racisme, islamofobie, transfobie, homofobie, klassisme en validisme.
Hajar Akrari
Hajar Akrari weet pijn om te toveren in kunstvormen zoals gedichten, schilderijen en dans. Spreekt zich uit over vrouwenrechten en seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Mala Badi
Mala Badi born in 1992, Casablanca, Morocco currently lives, works, and studies in Amsterdam. Their performances and installations are a manifestation of their position on violence, collective trauma, and separation. Questions on identity and intersectionality are central to their work and their art practice and their creative process sits side by side with their political engagement as an activist. They are currently working on the concept of North African masculinities which will be presented as a series of installations, lectures, and performances in 2022. Alongside this, they are currently pursuing a master's research on how art and embodiment can create social change at the Sandberg Instituut within the department ‘Ecologies of Transformation’.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!