Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziekToneelTheaterMuziektheaterDansSpoken WordExpositieGastprogrammeringKindervoorstellingBeeldend theater,KindervoorstellingStorytelling,ComedyMuziektheater,GastprogrammeringBeeldend theaterStorytellingMultidisciplinair theaterNieuwe MakersFilmFestival

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijuni

Serie
Lanter & Fanter#female gaze#femalegazeGastprogrammeringRRREURING
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00

REFLEJO 2.0
Dahiana Candelo

zo 19 feb '23 , 15:00
Theater, Nieuwe Makers
Theaterzaal

Een muzikale zoektocht van Latijns Amerika naar het Westen en terug


 

In REFLEJO 2.0 ensceneert Dahiana Candelo een fictieve ontmoeting tussen haarzelf en Frida Kahlo.
Herkent zichzelf terug in de wereldberoemde Mexicaanse kunstschilderes of is het haar menselijke drang om ergens bij te horen?

Door middel van Kahlo’s kunst en dagboekfragmenten reflecteert Dahiana, onder begeleiding van gitarist Francisco Chaves, op thema’s als identiteit, colourism, feminisme, genderfluïditeit en hokjesmentaliteit. In een strikt dualistische wereld wordt het spanningsveld tussen de “ik” en de “ander” op een komische en muzikale manier onderzocht.

In 2021 heeft Dahiana het Nieuwe Makers traject Hoge Ogen van het Bijlmerparktheater afgesloten met de muzikale voorstelling; REFLEJO (Spaans voor reflectie) die gepresenteerd werd op het Amsterdam Fringe Festival in Delamar West, Meervaart en Frascati. Tijdens RRReuring 2023 presenteert ze de doorontwikkelde, 2.0 versie van deze voorstelling.

De pers over REFLEJO
“Het is een uitnodiging om met zachtheid naar serieuze, soms harde thematiek te kijken. Er kan zelfs gelachen worden. Om onszelf. Om elkaar.” 

“Op toegankelijke wijze sandwicht ze vraagstukken over LGBTQIA+ en Nederlands privilege tussen de muzikale intermezzi en verhalen uit haar jeugd in weerspiegeling van het (artistieke) leven van Frida.”

“In haar one woman show leidt ze ons als publiek met muzikale storytelling door een web van culturen, Latijns Amerikaanse muziek en de verbeelding van kunst."

Dahiana Candelo
Dahiana Candelo is in 2020 als actrice afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze heeft o.a gespeeld bij Theatergroep Subburbia, Toneelmakerij, het Nationaal theater en Dox. Ze is ook te zien in (internationale) films en series als Planeta Singli, De druk, Bonnie & Clyde, Para abajo en in de bioscoopfilm Black Lotus (2023). Als schrijfster heeft Dahiana in 2021 REFLEJO (Reflectie) gemaakt en in 2022 heeft ze haar eerste korte film geschreven TIO (Oom). Hiermee is ze geselecteerd voor Generation Inclusion, een ontwikkelingstraject van Rose Stories voor creatief talent en nieuwe filmmakers.

Dahiana's werk moet vanuit een enorme noodzaak vertrekken, anders hoeft ze niets te maken. Daarnaast vindt ze het belangrijk om via haar personages een stem te geven aan minderheden en in het bijzonder; de Latijns Amerikaanse community. Elke maand presenteert Dahiana LATIN NIGHT, een dinnershow bij Bar Rouge. En in 2023 schrijft ze mee aan de Spaanstalige podcast ENCUENTRO. Stay tuned!

Credits
Concept, tekst en spel: Dahiana Candelo
Gitarist: Francisco Chaves
Eind regie: Timothy de Gilde

Met dank aan: Amarte Fonds, AFK, Bijlmerpark theater, Casper van de Putte, Janneke Janssen, Raymi Sambo, Silke van Kamp, Mabel Escobar. 

Check RRREURING.NL voor uitgebreide foto- en videoportretten van alle RRReuringmakers.Terug naar overzicht