Theater

filter

Filter op:


Genre
WorkshopsKindervoorstellingTheaterMuziekBeeldende kunstStorytelling, KookshowFilmDocu-theaterTalentenpodiumDansComedyGastprogrammeringStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.50
Met Stadspas
10.50


RRREURING

Kot Abra (De oversteek)
Kim Aikman

za 17 feb '24 , 20:30
, Nieuwe Makers
Theaterzaal

De Oversteek

in Kot Abra belandt het publiek in een game die gespeeld wordt door twee mensen: Professor Esajas en Professor X. Dit spel speelt zich af in de breinen van Wilma en Helmond. Wilma en Helmond leven in 1975, vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname. Het doel van het spel is om Wilma en Helmond op verschillende, cruciale momenten een andere keus te laten maken, om zo het lot van Suriname te veranderen. Professor Esajas zit al 47 jaar vast in deze game, terwijl het voor Professor X haar eerste uurtjes zijn. Ze willen allebei eruit, maar Professor Esajas komt er steeds achter dat welke beslissing Wilma en Helmond ook nemen, het lot bepaald is en het niet te veranderen is.

Over Kim Aikman
Kim Aikman (1991) is afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op haar zesde naar Suriname. Hier is ze begonnen met theater; op haar negende speelde ze Grietje in Hans en Grietje op z’n Surinaams. Vanaf dat moment is ze nooit meer gestopt met acteren. Nadat Kim jarenlang ervaring heeft opgedaan aan de aan de jeugdtheaterschool On Stage (onder leiding van Helen Kamperveen) besloot ze om auditie te doen in Maastricht. Ze liep de school binnen om actrice te worden, maar de winst is dat ze daarnaast ook de school uitliep als schrijver en maker. Samen met Daniël Kolf en Geoffri Bel (die ze kent van On Stage) is Kim een collectief gestart: Tori Productions. Tori Productions wil de samenwerking op het gebied van kunst en cultuur tussen twee landen, Nederland en Suriname, versterken en vergroten. Kim heeft o.a. gespeeld in Sorry van Bonte Hond, BIMS van Priscilla Vaudelle en speelt momenteel in Sjenk van DOX en Theater Utrecht. 

Credits:
Tekst en spel: Kim Aikman
Spel: Geoffri Bel
Regie: Daniel KolfTerug naar overzicht