Programma

filter

Filter op:


Datum


Toon alles
Maand
januarifebruari

Serie
Nieuwe Makers Festival RRReuring
Filter(s):
NMF RRReuring 2019: Samudra -
Robin Block
wo 6 feb '19 20:30 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Kyabajo -
Jija Sohn
vr 8 feb '19 19:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Imposters (extended) -
Vlerk & Zijlstra
vr 8 feb '19 21:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Ulrike's Convicted Songs -
Imra Dinçer
za 9 feb '19 19:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Imposters (extended) -
Vlerk & Zijlstra
za 9 feb '19 21:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

NMF RRReuring 2019: Samudra - Robin Block
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
€ 14.00
Voorverkoop
€ 12.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop
€ 8.00

NMF RRReuring 2019: Samudra
Robin Block

wo 6 feb '19 20:30 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring

Voorstelling is in het Engels!
English below

Hoe voelt het om enerzijds van geen enkele cultuur echt deel uit te maken, en anderzijds van meerdere culturen tegelijk? Hoe beweeg, spreek en zing je in een vreemde taal die toch zo vertrouwd lijkt?

Samudra betekent 'oceaan' in het Indonesisch. Na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid moesten de grootouders van Robin in 1949 de voormalige Nederlandse kolonie ontvluchten. Ze staken de oceaan over om een nieuw leven op te bouwen in Nederland, waar ze officieel staatsburger waren, maar waar ze nog nooit eerder waren geweest en nu ook niet bijzonder warm werden onthaald.
Bijna 70 jaar later volgt Robin het pad van zijn grootouders in de tegenovergestelde richting en steekt de oceaan terug over naar het huidige Indonesië; op zoek naar zijn wortels en zijn verloren familie. Met een oude foto en een half opgekrabbeld adres in zijn zak, begint hij aan een reis naar een land dat voorheen alleen in zijn verbeelding bestond: in de kleding, geuren en verhalen, zowel verteld als onverteld, van zijn grootouders.

Maker
Robin Block is een schrijver, muzikant en performer uit Amsterdam. Als songwriter bracht hij verschillende albums uit en speelde hij o.a. bij DWDD. Hij is tevens oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman. Samudra is zijn debuut als verhalenverteller. Aan de hand van persoonlijke verhalen raakt hij de geschiedenis tussen Nederland en Indonesië, en probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. In deze solo-voorstelling mixt hij storytelling met muziek, spoken word en de Indonesische krijgskunst pencak silat.

Credits:
Tekst, muziek & spel: Robin Block
Regie en co- creatie: Raphael Rodan
Lichtontwerp: Mirko Lazovic
Deze voorstelling kwam tot stand met behulp van het Amsterdams Fons voor de Kunsten (AFK).


How does it feel to be part of many cultures on the one hand and of no culture at all on the other hand? How do you move, speak and sing in a strange language that yet seems so familiar?

Samudra means ‘ocean’ in Indonesian. After the Second World War and the Indonesian Independence, Robin’s grandparents had to flee the former Dutch colony in 1949. They crossed an ocean to build up a new life in the Netherlands, a country whose citizens they were officially, but where they had never been before, and did not particularly receive a warm welcome.
Almost 70 years later, Robin follows his grandparent’s trail in the opposite direction and crosses the ocean back to present-day Indonesia; in search of his roots, and of lost family.

Performer
Robin Block is a writer, musician and performer from Amsterdam. As a songwriter, he released several albums and played with DWDD, among others. He is also the founder of the music theater group Project Wildeman. Samudra is his debut as a storyteller. On the basis of personal stories he touches history between the Netherlands and Indonesia, and he tries to build a bridge between both cultures. In this solo performance he mixes storytelling with music, spoken word and the Indonesian martial art pencak silat.

Credits
Text, music and performance: Robin Block
Directed and co-created: by Raphael Rodan
Light design: Mirko Lazovic
This performance was created with the support of the Amsterdam Fund for the Arts (AFK).

Lees verder >

Nieuwe Makers Festival - RRReuring

Het schuurt, experimenteert, zoemt RRReuring staat voor de verandering die jonge makers op het podium teweegbrengen. Muzikanten, artiesten, theatermakers, cabaretiers en choreografen uit alle hoeken van Amsterdam laten hun laatste werk zien/horen. Bij de keuze voor de makers viel op hoe in hun werk het persoonlijke dicht tegen het politieke aan ligt. De RRReuring kunstenaars verheffen hun stem om maatschappelijke issues vanuit persoonlijke ervaringen aan te zwengelen. Fictie hitst de verbeelding op, terwijl de portie realiteit ons bewuster laat kijken naar ons eigen leven en dat van de ander.

Dit jaar vind je op RRReuring niet alleen voorstellingen die af en klaar zijn, maar ook presentaties uit vroegere fases in het creatieproces. Podium Mozaïek en zijn partners Theater RAST, Poetry Circle Nowhere, Bijlmer Parktheater, Storytelling Festival, DEGASTEN en Dansmakers, ondersteunen ieder op eigen wijze nieuwe makers in hun ontwikkeling en willen het publiek op verschillende manieren met hun werk laten kennis maken. Niet alleen als toeschouwers, maar ook als gesprekspartners.

Lees het RRReuring blog

Terug naar overzicht