Theater

Seizoensopeningweek

Seizoensopeningweek

Podium Mozaïek opent van woensdag 14 september tot en met zaterdag 24 september aanstaande het nieuwe culturele seizoen met haar huisgezelschappen. 

Op zaterdag 17 september tonen Ada Ozdogan en Theater RAST de theater première van GRACE. Voorafgaand speelt Theater DEGASTEN in de foyer het theatrale manifest Staat van de Jongeren. 

GRACE
GRACE is een Tarantinoesque liefdesverhaal en speelt in een kapitalistische, westerse wereld waar het tijd is voor justice en payback. In de sporen van Tarantino toont Ada Ozdogan het Westen met dit liefdesverhaal een spiegel over de ideologieën die het zichzelf toe-eigent en de leugens over de geschiedenis die het zichzelf voorhoudt uit angst voor de waarheid. Om vervolgens letterlijk alles aan flarden te schieten. 

De Staat van de Jongeren
Volgens goed gebruik opent het culturele seizoen elk jaar met de Staat van de het Theater/ De Staat van de Dans. DEGASTEN voegen daar De Staat van de Jongeren aan toe: een theatraal manifest waarin jonge spelers van DEGASTEN hun visie op het huidig theaterlandschap delen. 

Programma 17 september
20.00U Theatrale manifest Staat van de Jongeren - DEGASTEN
20.30U Theater première Grace - Ada Ozdogan & Theater RAST
22.00U Afterparty met DJ

Dag van de Vrede
Op donderdag 22 september speelt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) tijdens de Dag van de Vrede. Dag van de Vrede is een - jaarlijks terugkerend - bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld. Samen met de Blazers brengen ze een muzikale ode aan de vrede en laten ze zien hoe belangrijk vrede is.

Voorafgaand speelt percussionist Veysel Dzhesur van het Oorkaan Ensemble in de foyer en zal er een kort welkomstwoord plaatsvinden. Na afloop speelt huisgezelschap reART Collective in de foyer.

Programma 22 september
20.00U Welkomstwoord en optreden Veysel Dzhesur - Oorkaan Ensemble
20.30U Dag van de Vrede - Nederlands Blazers Ensemble (NBE)
22.00U Afterparty met reART Collective

Mozaiekpas