Programma

filter

Filter op:


Genre
Storytelling

Datum


Toon alles
Maand
november

Serie
The Amsterdam Storytelling Festival
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Niet de vaders -
MINOUX
zo 7 nov '21 20:00
The Amsterdam Storytelling Festival - Storytelling
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

MINOUX - Niet de vaders
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal ( exclusief drankje)
€ 12.50

Niet de vaders
MINOUX

zo 7 nov '21 20:00 uur
The Amsterdam Storytelling Festival - Storytelling

Minou Bosua speelt ‘vader en voedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits

Let op! Bij deze voorstelling heb je een Coronatoegangsbewijs nodig. Bij binnenkomst word je gevraagd je Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.

[theaterzaal | 80min | passepartout info hieronder]

Minou Bosua (voorheen cabaretduo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2021.

MINOUX is het frisse en ruimhartige theatergezelschap rondom cabaretière en theatermaker Minou Bosua. MINOUX is sinds 2018 in Den Bosch gevestigd en ontwikkelt een nieuwe vorm van theater die zij “bewustzijnsamusement” noemt. Cabaret gaat in dialoog met documentaire, film, muziektheater en beeldende kunst.

Bij het maken en spelen van de voorstelling wordt een specifieke groep uit de samenleving betrokken. In samenwerking met maatschappelijke en culturele organisaties maakt MINOUX uit deze groep een duurzame sociaal culturele community voor kwetsbare, eenzame of gewoon enthousiaste mensen op zoek naar verbinding. Op deze manier worden bestaande manieren van en opvattingen over samen-leven opengebroken en nieuwe mogelijkheden aangereikt (en bestendigd).

MINOUX maakt theater om bestaande, belemmerende structuren van samenleven te onderzoeken en een blik op vrije ruimte te bieden. In een sterke inclusieve samenleving krijgt ieder de ruimte zich te ontplooien - ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, afkomst, capaciteiten, kleur of vorm. Als we durven bestaande structuren in de samenleving open te breken en verschillen te omarmen is die ruimte er.

Credits spel, tekst: Minou Bosua, Eelco Smits | regie: Mijke de Jong | muziek: Erik Vlasblom | vormgever: Bas Koster

Lees meer >Passepartout Wil je zoveel mogelijk voorstellingen zien tijdens het festival? Ga dan voor een passepartout. Je krijgt dan toegang tot alle 10 voorstellingen in de theaterzaal. Daarnaast kies je zelf aanvullend nog maximaal 4 studiovoorstellingen uit.

Voorstellingen in de theaterzaal

Wo 3 nov 20:00u Official opening + Silaba

Do 4 nov 20:00u The Versions we tell

Vr 5 nov 19:00u De zaak Shell

Vr 5 nov 22:00u Dorian

Za 6 nov 17:00u Vers van de Pers

Za 6 nov 20:00u #HELDIN

Za 6 nov 22:00u Revelations

Zo 7 nov 15:00u BioPower

Zo 7 nov 17:00u De Meisje

Zo 7 nov 20:00u Niet de vaders

Bestel passepartout

Bij deze voorstelling heb je een Coronatoegangsbewijs nodig. Bij binnenkomst word je gevraagd je Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.< Lees minder
Terug naar overzicht