Rrreuring

Rrreuring 2021

Welkom bij RRReuring 2022!

RRReuring is het nieuwe makers festival van Podium Mozaïek. De 6e editie vindt plaats op 12 +13 & 19 + 20 februari. Donderdag 27 februari maken we de programmering bekend en start de kaartverkoop. Houd deze website in de gaten voor meer info!


 

Ontmoet  de makers

Abdelkarim El Baz

Abdelkarim El Baz

Theatermaker

Abdelkarim el Baz studeerde af van de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2012 en van de Toneelacademie Maastricht in 2016. Hij speelde o.a. bij MAAS Theater Dans, Het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Toneelmakerij, Zep, Toneelgroep Oostpool, Theater Rotterdam en Jetse Batelaan. El Baz is de oprichter van Stichting Allang Vrienden, waar hij mooie voorstellingen hoopt te gaan maken. Al Maktoub is zijn eerste solovoorstelling. 

Abdelkarim zou eigenlijk zijn solovoorstelling Al Maktoub spelen op het RRReuring Festival, maar helaas konden we op zijn geplande data nog geen publiek ontvangen vanwege de overheidsmaatregelen rond Covid-19.

Lees hier een recensie over de voorstelling Al Maktoub door Sander Jansens voor de Theaterkrant

Volg Stichting Allang Vrienden op Instagram via: @allang.vrienden

Anouar Ennali

Anouar Ennali

Theatermaker en cultureel ondernemer

Anouar Ennali is een geboren en getogen Amsterdammer en heeft gestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Na zijn studie is Anouar gaan werken als een veelzijdige, jonge culturele ondernemer, waarin het makerschap de rode draad vormt. 

Deze RRReuringmaker haalt zijn inspiratie uit verhalen die nauw verbonden zijn met zijn eigen identiteit en roots. Voor Over het IJ Festival (2017) speelde Anouar samen met acteur Mamoun Elyounoussi de voorstelling Kafir, een intieme dialoog tussen twee jonge Marokkaanse broers die zweven tussen twee werelden. In 2018 maakte Anouar de korte film Gelukzoeker. Deze film vormde de soundtrack voor de voorstelling Gelukzoeker van theatermaker Soufiane Moussouli en vertelt het verhaal van een vader die Marokko achterliet en als arbeidsmigrant neerstreek in Nederland. Met de soundtrack Gelukzoeker werd Anouar Artist of the week bij FunX.  

Op dit moment werkt Anouar o.a. als onderwijsspecialist voor het Amsterdam Museum én is hij te zien in de nieuwe sketch serie van NTR: Nieuw Zeer. Ook maakt hij voor ITA in nieuwe voorstelling Parra JR, deze zal in het nieuwe theaterseizoen van 2022 te zien zijn! 

Wil je meer weten over Anouar Ennali tijdens RRREURING2021? Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks!

Het Vergeten Verhaal door Anouar Ennali wordt op 3 juni vertoond via livestream, na de voorstelling volgt via Vimeo een nagesprek o.l.v. oud-RRReuringmaker Roziena Salihu. Klik hier voor kaarten!

 

Volg Anouar Ennali via Instagram: @anouarennali

Basak Layic & Mara van Nes

Basak Layic & Mara van Nes

Theaterduo

Basak Layic - Writer and Performer

After studying ‘Media and Visual Arts’ in Istanbul, Basak worked as a scriptwriter for the American web series ‘ Frankensitter ‘, which can be seen on Amazon Prime . She arrived in Amsterdam in 2017 after which she acted as a storyteller in both ‘Mezrab’ and ‘Labyrinth’. In 2019, she joined the theater group ‘Wat We Doen’ as a performer for the critically acclaimed play ‘ Hoe Ik Talent voor Het Leven Kreeg ‘. In early 2020, she joined the theater group DEGASTEN Boost where she developed the ‘Chain To Be-Long’ project with Mara. Basak will be performing at Dox Clubs for the season 2020-2021.

Follow Basak Layic via Instagram: @mashabrownie

 

Mara van Nes - Director and Co-writer

Mara studied at the Academy of Theater and Dance in Amsterdam in the direction of theater maker and teacher. She makes interventions from a social-artistic context and has been involved as a freelance theatre maker, program maker and moderator for different projects such as: DEGASTEN, Podium Mozaïek, Frascati, Oerol Festival and Building Conversation. Her performances ‘Paradise Now, How?’ and ‘Tossamossa’ were played at the Right About Now Festival and the RRReuring Festival. She made the theatrical installation ‘For a Sparrow my House is a Rock’ at the Boslab Festival in the summer of 2019. She is co-founder of ‘The Need For Legacy’, a platform for inclusive archiving and empowerment through diverse legacies. In 2020/2021 she will be programming at the Tolhuistuin.

Follow Mara van Nes via Instagram: @maravannes

Would you like to get to know Basak and Mara a bit more?

Please watch this interview with theatre programmer Inge Koks! 

For RRREURING 2021, Basak & Mara made a theatrical monologue on film: The Millennial Immigrant. The world premiere took place on May 6th and May 7th.

You can watch the Millennial Immigrant via Film on demand, please order your tickets via this link: https://vimeo.com/ondemand/themillennialimmigrant


Publications

The Millennial Immigrant | Movements Exposed - Critical Space | May 10th, by Marcelle Schots

Collectief Mankement

Collectief Mankement

Theaterduo

Collectief Mankement, bestaande uit actrices en theatermakers Alidtcha Binazon en Bodine Sutorius, maakt immersieve voorstellingen waarin ze het publiek volledig onderdompelen in een theatraal universum. Hierin zien ze het publiek meer als een deelnemer van dat verhaal dan als een passieve toeschouwer. Binazon & Sutorius hebben elkaar gevonden in een gedeelde fascinatie voor de thematiek macht. Een thema die hen als getinte vrouwen bezighoudt. Vragen als ‘waar vind ik houvast als ik me machteloos voel?’ en ‘hoe sta ik op tegen de heersende machtsstructuren?’ hebben hen gevoed voor het maken van Follow or Fall Low.

Bodine Sutorius

Bodine Sutorius (22) is performer, danser en theatermaker. Ze studeerde in 2020 af aan de Mime Opleiding waar ze zich ontpopte tot een sterke fysieke speler die het kwetsbare spel niet schuwt. Ze speelde bij diverse theatermakers zoals René Geerlings, Boukje Schweigman, Simon McBurney en de Jakop Ahlbom Company. Voor haar afstuderen maakte ze o.a. de bekroonde solo performance BECOMING die de prestigieuze André Veltkamp Beurs won. Bodine houdt van Performance Art, Immersief theater & PunkPoetry en droomt ervan in de toekomst in al deze stijlen dieper te kunnen duiken als maker en performer.


Alidtcha Binazon

Alidtcha Binazon (22) is actrice, theatermaker, en dromer. Als actrice werkt ze o.a. graag met makers die multidisciplinair werken en ervaringstheater creëren, werken zoals Marte Boneschansker's Bloos, of Ulrike quade's Technostalgia. Universum is een woord wat vaak terug komt in haar theater vocabulaire.  Daarnaast is Alidtcha sinds kort als filmactrice te zien in series als All Stars, Flikken Maastricht en Kerstgezel.nl. Als dromer zou ze graag met Guy Weisman werken, een stuk land kopen en een huisje in het bos renoveren en een goede rol in een sciencefictionfilm willen.

Wil je meer weten over het Collectief Mankement?

Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks. 

De voorstelling Follow or Fall Low is op 17 juli om 17.00u en 21.00u te zien tijdens RRREURING2021. Na de voorstelling volgt via Vimeo een nagesprek o.l.v. oud-RRReuringmaker Roziena Salihu. Het publiek wordt uitgenodigd om vragen te stellen via de Vimeo chat. Klik hier voor kaarten!

Volg Collectief Mankement via: @collectiefmankement

Eva Goudsmit

Eva Goudsmit

Theatermaker en docent

Eva Goudsmit (1993) is theatermaker en docent, met een grote liefde voor jeugd- en locatietheater. Na haar studie Cultuurwetenschappen in Nijmegen studeerde ze af als docerend theatermaker in Tilburg met de jeugdtheatervoorstelling de Grijze Heren. Deze was later te zien op theaterfestival Boulevard.

Eva schrijft, doceert en maakt, vaak voor of met jongeren. Haar voorstellingen zijn muzikaal en beeldend. Momenteel maakt de theatermaker voor het CREA theater met studenten een bewerking op de film Lola Rennt, en ontwikkelt ze de kindervoorstelling Duik Diep (4+), die tijdens de kinderboekenweek al te zien was. 

Wil je meer weten over Eva Goudsmit?

Bekijk dan hier haar interview met programmeur Inge Koks.

De voorstelling Laf me/Lief me (nieuw werk)  is op 15, 16 en 17 juli te zien tijdens RRREURING2021. Klik hier voor kaarten!

Volg Eva Goudsmit via Instagram: @evagoudsmit_

Nina-Elisa Euson, Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan

Nina-Elisa Euson, Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan

Theatermakers

Nina-Elisa Euson

Nina-Elisa Euson is een theatermaker, actrice en regisseur, Nederlands/Antilliaans, opgeleid door de Toneelacademie Maastricht en afgestudeerd in 2020. Bij WIJZIJNDOX, Live your Story, Marte Bonesschanker en Het Huis Utrecht heeft ze zichzelf ontwikkeld als maker en speler. Daarnaast werkt ze als actrice bij het Laagland Theater en heeft ze zojuist een poppenspel project afgerond met Studio Figur. Tijdens de corona crisis creëerde ze de online variant van "Gouden Bergen" geschreven en geregisseerd en maakt nu samen met Ferhat de theaterversie voor RRReuring Festival. 

'Poëtisch live cinema theatre over verbondenheid op afstand'. Lees hier de recensie van Sander Janssens voor Theaterkrant over Moederziel, hierin speelt Nina-Elisa de rol van Alma. 

Volg Nina-Elisa via Instagram:@niliesa

Ferhat Kaplan

Ferhat Kaplan is acteur en theatermaker. In zijn werk staat diversiteit en inclusie centraal, hij  zie het dan ook als zijn taak om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. In het verleden heeft hij gewerkt aan theaterstukken over seksuele diversiteit, racisme en seksuele voorlichting, welke hij speelt op scholen door heel het land met theatergroep Live Your Story, Wunderbaum en Droogwater. Ook is hij op het podium actief met Boys won’t be boys en Gouden bergen. Ferhat is altijd opzoek naar manieren om zichzelf en de wereld waarin hij leeft te ontwikkelen met als doel de maatschappij inclusiever maken voor de volgende generatie.

Volg Ferhat via Insta: @ferrealism

Yeliz Dogan

Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie 'Spangas' en speelt bij 'Lost Project'. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als 'DOX' en 'IDtheatrecompany'.  Ze heeft onder het jonge makers festival 'RRReuring' haar debuut gemaakt met een eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. En zal te zien zijn in de jeugdvoorstelling ‘Moksi’.

Volg Yeliz via Insta: @yelizdogan___

Wil je meer weten over deze RRReuringmakers?

Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks. De voorstelling Gouden Bergen kon helaas niet worden gespeeld voor publiek. Maar, er is goed nieuws, want Gouden Bergen zal te zien zijn tijdens het Amsterdam Fringe Festival, aankomende september in Podium Mozaïek!

Nilay Ceber

Nilay Ceber

Theatermaker

Nilay Ceber is in 2016 afgestudeerd aan de Academie Theater Dans als theatermaker- en docent. Zij werkt als theatermaker, educatiemaker bij onder andere DEGASTEN.

Helena/Gül is Nilays eerste korte film en is op 9 mei in première gegaan tijdens RRReuring 2021 in Podium Mozaïek. 

De theatrale korte film Helena/Gül was op 8 en 9 mei online te zien bij Podium Mozaïek.

Bent u pers en programmeur? Mail dan naar pr@podiummozaiek.nl om de film via on demand te bekijken. 

Volg Nilay Ceber via Insta: @cebernilay

Noah Voelker

Noah Voelker

Theatermaker

Noah Voelker is a Texas born, Netherlands based theatre maker. Noah works as a writer, performer, dramaturg, director, and technical advisor. He researches authenticity in performance, conversation practices, storytelling, economics & finance, as well as audience participation/collaboration. Voelker received  Masters from DASTheatre (Amsterdam, NL) and my B.A from Trinity University (San Antonio, TX). Noah has collaborated with Ogutu Muraya (KE), Pony Camp Kollective (NL), Shift Happens (NL), & TGSpace (NL). Alongside ECONOMIC TAROT CARD READINGS BY MONOAH, he is currently working on a forthcoming performance about East Germany identity & the 1990s - How to Make Good Art for East Germans?

Would you like to get to know Noah Voelker a bit more?

Click here to check the interview with Noah and theatre programmer Inge Koks. 

ECONOMIC TAROT CARD READINGS BY MONOAH takes place on May 25th, 26th and 28th between 15:30h and 19:20h. Click here to get tickets!

Follow Noah Voelker via Instagram: @njordanv

Onias Landveld

Onias Landveld

Schrijver en spoken word-artiest

Onias Landveld (1985) is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en de voormalige stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft workshops in  spoken word en (corporate) Storytelling. Het laatste doceert hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen. 

Als multi getalenteerde kunstenaar heeft hij exposities gemaakt voor het Nationale Archief en diverse musea. Hij trad op in Europa en het Caribisch gebied op festivals, voor gemeenten en meerdere instellingen. Momenteel toert hij met een eenmansshow genaamd Wortels en Cassave, waarin hij de oorsprong van zijn namen meeneemt en zijn marron-identiteit uitdrukt. Hij mixt verhalen met gedichten tot een aangrijpend verhaal. Zijn solovoorstelling heet Kunu (Vloek), een eclectische voorstelling van animatie en theater. Hierin speelt Onias Elegua, een Afrikaanse/Afro diaspora godheid dat mensen-moe is. 

Onias werd geboren in Suriname, maar ontvluchtte het land vanwege een burgeroorlog in 1989. Na een korte terugkeer naar Suriname in 1992, woont en werkt hij sinds 1998 woont en werkt hij in Nederland.

Wil je meer weten over Onias Landveld? Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks.

Onias' solovoorstelling KUNU is op 27 mei tijdens RRREURING ONLINE. Na de voorstelling volgt een nagesprek o.l.v. oud-RRReuringmaker Roziena Salihu  Klik hier voor kaarten!

Volg Onias Landveld en productiehuis Wosu via Instagram:  @oniaslandveld en @wosu_productiehuis

Vernon Chatlein

Vernon Chatlein

Percussionist

Vernon Chatlein

Vernon Chatlein is een percussionist uit Curaçao (Nederlandse Antillen) met een achtergrond in Afro-Cubaanse, Latin Music en Jazz. In 2011 ontving hij de prijs van de “Stichting Jazz Talent Award”. Na het afronden van zijn universitaire studie, waar hij afstudeerde in informatie- en communicatietechnologie, besloot Vernon om carrière te maken in de muziek. Met steun van zijn ouders verhuisde hij voor 2 jaar naar Havana, Cuba, waar hij aan het prestigieuze Conservatorio Amadeo Roldán studeerde, onder andere traditionele en folkloristische Cubaanse muziek met zulke gerespecteerde docenten en muzikanten als Jose Luis Quintana "Changuito", Yaroldi Abreu, Dreiser Duruthy Bombalé en Damian "Cusito" Peñalver. Daarna verhuisde hij naar Amsterdam studeerde hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar legde hij zich toe op jazz percussie, pop en geïmproviseerde muziek. En de laatste jaren navigeert Vernon meer richting muziektheater en research-based performance.

Volg Vernon Chatlein via Instagram: @vernonchatlein en check zijn website: https://vernonchatlein.com/

Laurindo Andrea

Laurindo Andrea is mode historicus en modeontwerper, met een specialisatie in kolonialisme in het mondiale context, en eigenaar van de exclusieve mode label LAURINDO LOVE. Ook schrijft en draagt hij gedichten en monologen voor bij theatrale voorstellingen en herdenkingen. Dat Laurindo van schrijven en van declameren houdt is omdat verhalen vertellen en verhalen voordragen hem met de paplepel is ingegeven. Als klein jongetje kan hij nog herinneren hoe Pater Brenneker en Ompi Elis Juliana beiden langs kwamen om de vele verhalen van een van zijn groottantes, Anecita “Chita” Martina, te interviewen. Orale verhalen die van generatie naar generatie verteld werden. Deze Curaçaose fabels, mythen en legendes met wijze boodschappen zitten gegraveerd in het geheugen van Laurindo.

Volg LAURINDO LOVE via Instagram: @laurindolove

 ‘In Voices from Letters: Zikinzá, komen de getuigenissen uit het verleden van de rijke muzikale traditie van Curaçao tot leven. In de theatrale vertaling, met gebruikmaking van de instrumenten van toen, schetst Vernon Chatlein en Laurindo Andrea een tijdgeest die het eiland overstijgt. Onderhoudend, swingend en educatief!’ - Ernestine Comvalius, Directeur Bijlmer Parktheater

Wil je meer weten over Vernon Chatlein bij RRREURING2021?

Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks.

Voices from Letters: Zikinzá is op 28 mei online te zien bij Podium Mozaïek. Na de voorstelling volgt via Vimeo een nagesprek o.l.v. oud-RRReuringmaker Roziena Salihu. Het publiek wordt uitgenodigd om vragen te stellen via de Vimeo chat. Klik hier voor kaarten!

Wensley Piqué

Wensley Piqué

Performancekunstenaar

"In verbinding staan met jezelf, de ander en je omgeving is een belangrijk thema in mijn leven, en dat komt terug in mijn werk. Ik wil theater maken om schurende thema’s bespreekbaar te maken en zo bewustzijn te creëren” – Wensley Piqué 

Na jaren deelgenomen te hebben aan de gangbare competitie van markt en de sleur van (kantoor)baan, besloot de Arnhemse theatermaker op 26-jarige leeftijd een nieuw avontuur aan te gaan op een heel ander terrein: Als autodidact podiumkunstenaar. Uiteindelijk voedde dit zijn behoefte aan een formele training en in 2017 studeerde hij af aan de Institute of Performing Arts/Toneelacademie in Maastricht.

Tot dusver is hij als performancekunstenaar werkzaam geweest op zowel uitvoerend (Studio Figur, Duda Paiva, Theatergroep DOX, De Toneelmakerij e.a.) als recentelijk ook op creatief niveau (Theater a/d Rijn, Bijlmer Parktheater e.a.). Juni 2020 speelde hij de pilot van zijn nieuwste performance/installatie Human Zoo, najaar 2021 volgt een tournée langs de Nederlandse theaters en daarnaast bereidt hij andere projecten voor op het snijvlak performance, dans en beeldend theater.

Publieksreacties op Human Zoo

“Human Zoo is superslim in zijn eenvoud. De installatie van Wensley Piqué nodigt je uit tot nieuwe stappen in het onbekende om daarna geconfronteerd te worden met je je eigen (bekende) ideeën en (onbewuste) vooroordelen. Human Zoo is actueel op het scherpst van de snede en hoognodig in deze tijden. Meer dan dit mag niet verklapt worden, maar meemaken is, zou ik zeggen, heel noodzakelijk.” Inge Koks, programmeur RRReuring 

“De eerste indruk is meestal een geheel onbewust oordeel wat je over iemand of iets velt. Wat Wensley laat zien en voelen is wat het is om de eerste indruk geheel bewust mee te maken. Dit doet hij op een invoelende, indringende en onvergetelijke manier die nog lang na zindert.” Eve Hopkins, Directeur De Nieuwe Oost

Wil je meer weten over Wensley Piqué bij RRREURING2021?

Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks.

De performance installatie Human Zoo is op 9. 10 en 11 juli te zien bij Podium Mozaïek. Klik hier voor kaarten!

Wilbert Slagboom

Wilbert Slagboom

Theatermaker en docent

Wilbert Slagboom is in 2014 afgestudeerd als theatermaker en -docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Direct na zijn opleiding werkte hij tot eind 2018 bij Theater Babel Rotterdam als directie-medewerker, theatermaker en sinds 2017 ook als coördinator van de Academie van Babel. In december 2018 maakte hij de overstap naar Theater DEGASTEN (Amsterdam) als creatief producent en is verbonden aan MAAS theater en dans als theatermaker en docent. Naast dit alles heeft hij sinds 2014 samen met Lisette van Maanen en Niek Dekker de theatergroep Geen Front; door de jaren heen maakten zij verschillende korte voorstellingen en speelden op diverse plekken en festivals door heel Nederland. Margreet is Wilberts eerste solovoorstelling. 

Wil je meer weten over Wilbert Slagboom bij RRREURING2021?

Bekijk dan hier het interview met programmeur Inge Koks.

Margreet is op 29 mei, 5 en 6 juni live te zien op locatie tijdens RRREURING 2021. Klik hier voor kaarten!

Volg Wilbert Slagboom via Facebook en Instagram: @wilbertslagboom

RRReuringmakers in gesprek met programmeur Inge Koks

In de media

 

The Millennial Immigrant | Movement Exposed - Critical Space | 10 mei 2021, door Marcelle Schots

Openluchttheater Margreet | Parool Weekendtips | 3 juni 2021, door Janna Toepoel

RRReuringfestival juli 2021 | NH Radio Agenda | 3 juli 2021, Kort interview Marcel Hofman met programmeur Inge Koks

 

Dioraphte Fonds Podium Kunsten Gemeente Amsterdam West 15 jaar Podium Mozaiek