Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te Gast Bij

Festival Cinema Arabe: Sins of the Flesh

Tickets
zo 16.04.2017, 20:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Op honderden kilometers afstand van het Tahrirplein lijkt op een pachtboerderij anno 2011 de volksopstand ver weg. Toch worden de gebeurtenissen die de nieuwsuitzendingen op de radio vullen, op een interessante manier weerspiegeld in de verhoudingen tussen de eenvoudige boer Hassan, zijn jongere vrouw Fatma, de landeigenaar en een jonge ex-gevangene, die een neef is van Hassan en de voormalige geliefde van Fatma. Naast een zinderende thriller die in eigen land werd gecensureerd en daarmee weer een discussie deed oplaaien over artistieke vrijheid onder het nieuwe regime is Sins of the Flesh ook een bijtende allegorie op de chaotische en gewelddadige machtsstrijd die uitmondde in een gestolen revolutie.


In an isolated farmhouse, the urban revolt of 2011 feels very distant. However, the events happening a few hundred miles away play out in an interesting way in the relations between Hasan, a simple farmer, his wife Fatma, Mourad, the rich landowner, and Hasans cousin Ali, an ex-convict and former lover of Fatma. Sins of the Flesh is a powerful allegory of the chaotic and violent struggle for power after Egypts stolen revolution. The scorching thriller had some difficulties with Egyptian censorship and reheated the discussion on artistic freedom under the new regime.

**************
Festival Cinéma Arabe

De 9e editie van Festival Cinéma Arabe belooft weer een onmisbaar evenement te worden. Met een selectie van ruim 30 feature films, documentaires en korte films uit het Midden Oosten en van Arabische makers in het Westen, laat het festival een genuanceerd beeld zien van de verschillende kanten van de Arabische wereld; in het Midden Oosten én in het Westen. In De Balie zullen naast spraakmakende films ook twee debatten plaatsvinden over Radicalisme in het Westen en Gender in de Arabische wereld. Cinéma Arabe is hét platform voor Arabische film in Nederland.


Prijzen:

Normaal  10.00