Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te Gast Bij

Who's Right Night #3: Polarisatie en Discriminatie in West?

Tickets
do 25.01.2018, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Whos Right Night #3
Polarisatie en Discriminatie in West? // met antropoloog Paul Mepschen
duur: 20:00 tot 22:00 | Gratis na aanmelding

Nederland lijkt steeds meer opgedeeld te worden in groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan. In deze laatste editie van de Whos Right Nights gaan we op zoek naar een gemene deler. Hebben we uiteindelijk niet allemaal dezelfde wens? Een veilige buurt, een leuk huis, vrienden en scholing? En als we een gedeeld probleem hebben, waar ligt dan de oplossing?

Antropoloog Paul Mepschen laat feilloos zien hoe ongelijkheid ontstaat, waarom steeds meer mensen zich verzetten tegen de stedelijke elite. En hij stelt de vraag: waarom voelen witte mensen zich op een gegeven moment aangesproken tot racistische argumenten? Als je mee wil denken over het antwoord, op 25 januari is hij hier, in Podium Mozaïek.

Heb jij het gevoel er elke keer uitgepikt te worden bij een politiecontrole? Of maak jij je druk over politiegeweld? We praten erover met Jair Schalkwijk oprichter van Controle Alt Delete.

Safouan Mokhtari is hiphop-artiest en heeft jarenlang ervaring in Amsterdam-West met projecten die de ervaringen van jongeren vertalen in beeld en geluid, en inspirerende verhalen.

Buurtaanjager Maureen Koswal kent Amsterdam als geen ander. In Amsterdam-West spant zij zich in voor een vreedzame filosofie. Zij heeft een groep getalenteerde jongeren gevraagd speciaal voor de avond een aantal optredens te verzorgen rondom het thema mensenrechten in het dagelijks leven.

Achterover leunen is er tijdens de Whos Right Nights niet bij. Vast onderdeel van de avonden zijn een aantal stevige stellingen waar we met het publiek over in gesprek gaan. Doe je mee?

Alvast in de stemming komen? Doe de mensenrechtentest op whosright.nl/doe-de-test. Meer dan 600 Amsterdammers gingen je al voor!

Who's right.nl


Prijzen:

Normaal  0.00