Best Of The West

Best Of The West 2024

 

Over BOTW

Heb je geweldige moves, maak je iedereen altijd aan het lachen of blaas je iedereen omver met je rapskills? Spreekt jouw kunstwerk meer dan duizend woorden of ben je een geboren acteur? Schrijf je dan nú in voor Best of the West 2024, deel jouw talent en laat je stem horen!

Best of the West 2024 is dé plek voor jongeren tussen de 8 en 21 jaar om je talent naar het podium te brengen en waar je prijzen kunt winnen om dit talent verder te ontwikkelen. Wij nodigen iedereen uit die woont, werkt of naar school gaat in Amsterdam-West om een spetterende act op te voeren. Solo’s, duetten, groepen: iedereen is welkom!

Speak Up! Dit jaar staat Best of the West in het teken van Speak Up! Hoe vertaal jij dit thema vol zelfexpressie, kracht en activisme? Laat je horen, laat je zien! Hoe je het ook doet, je uitspreken vergt moed en dat verdient applaus. 

Er zijn dit jaar 4 disciplines waarbinnen je mee kunt doen: Taal & acteren (comedy, spoken word, rap, theater en film), Beeldende kunst (schilderen, tekenen, digitaal, film, fotografie en mode), Muziek (versterkt en onversterkt), Dans (solo en groepen)

Een jury van professionele kunstenaars en artiesten staat klaar om naast prijzen ook persoonlijk advies te geven. Voor elke discipline is er een 1e prijs van €750, een 2e prijs van €500 en een 3e prijs van €350 te besteden aan het doorontwikkelen van je of jullie talent. Ook geeft de jury privémasterclasses van een professional in je eigen discipline weg.

Vind je het allemaal nog spannend of wil je eerst eens proeven van de verschillende disciplines? Kom dan naar Best of the West SUMMERCAMP! Tijdens de laatste week van de zomervakantie (26 t/m 30 augustus) bruist Podium Mozaïek van de gratis creatieve workshops voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Klik hier voor meer informatie & gratis aanmelden. 

Best of the West SPEAK Up vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2024 bij Podium Mozaïek. Schrijf je vóór 28 september in via bestofthewest.nl en deel jouw talent! Bekijk voor een indruk hier de aftermovie van vorig jaar:

Taal & Acteren

Wil je jouw acteertalent graag verder ontwikkelen of ben je een woordkunstenaar in de dop? Schrijf je dan nu in voor de discipline taal & acteren. In een act van maximaal 5 minuten delen de acteurs en woordkunstenaars hun talent met het publiek en de jury. Dit mag in vele vormen en genres. Zoals bijvoorbeeld comedy, spoken word, rap, poëzie, theater, monoloog, dialoog, mime of film.

Bekijk hier een aantal acts in deze categorie van eerdere jaren om een indruk te krijgen: taal & acteren.

Schrijf je in!

Beeldende kunst

Ben jij een fantastische kunstenaar? Schrijf je dan nu in voor de discipline beeldende kunst! De discipline beeldende kunst is voor tastbare en ontastbare kunst. Voor tekeningen, schilderijen, beelden, fotografie en mode lever je drie verschillende werken in. Voor film/regie stuur je een fragment van maximaal 5 minuten in. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema SPEAK UP! en je eigen creativiteit te verwerken in de werken.

 

Schrijf je in!

Dans

Zit jij nooit stil, is bewegen je passie en weet je alle TikTok dansjes? Schrijf je dan nu in voor de discipline dans!

De discipline dans is voor iedereen die niet stil kan zitten wanneer zij muziek horen. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep.

Scoor extra punten bij de jury door het thema SPEAK UP! en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

Choreografeer je eigen dans. Deel jouw talent!

Schrijf je in!

Muziek

Bespeel jij een instrument, ben je een top DJ of zing jij de sterren van de hemel? Schrijf je dan nu in voor de discipline muziek!

Onder de discipline muziek verstaan wij deze editie onversterkt en versterkt. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema SPEAK UP! en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

Maak jouw lievelingsnummer onherkenbaar in vergelijking met het origineel of creëer een verrassende mash-up. Deel jouw talent! 

Schrijf je in!

 

Inschrijven


Open inschrijfformulier

 

Reglement

Stadsdeel West organiseert samen met Podium Mozaïek "Best of the West 2024" in het kader van talentontwikkeling van de jeugd en de jongeren in het Stadsdeel West. Het doel is een podium bieden waar aanwezig talent zich kenbaar kan maken. Door middel van deelname aan de wedstrijd maakt men kans op prijzen om het talent verder te ontwikkelen. De verkiezing van “Best of the West 2024” vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Podium Mozaïek.

 

ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING

Best of the West: Best of the West 2024.

Deelnemer: Degene die zich via internet (volledig) inschrijft voor de wedstrijd.

Reglement: Reglement Best of the West 2024.

Theater: Podium Mozaïek.

Stadsdeel: Stadsdeel West.

 

ARTIKEL 2 DEELNEMER

 1. De deelnemer dient op 5 oktober 2024 minimaal 8 jaar en maximaal 21 jaar oud te zijn.
 2. De deelnemer moet wonen, werken of geschoold worden in stadsdeel West.
 3. Als de deelnemer zich in groepsverband aanmeldt, moeten minimaal twee leden van de groep woonachtig, schoolgaand en/of werkend zijn in stadsdeel West.

 

ARTIKEL 3 DEELNEMING

 1. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zich via de website www.bestofthewest.nl in te schrijven voor de wedstrijd. Op de website staat alle informatie over deelname aan de wedstrijd.
 2. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar kan zich in de periode van 20 mei tot en met 28 september 2024 inschrijven.
 3. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zichzelf in te schrijven, aangezien hij/zij kennis dient te nemen van dit reglement.
 4. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar krijgt via de mail een ontvangstbevestiging van zijn deelname aan de wedstrijd.

 

ARTIKEL 4 WINNAARS EN PRIJS

 1. Per discipline en leeftijdscategorie kiest een deskundige jury drie winnaars.
 2. Een jury, bestaande uit kunstenaars en culturele professionals beoordelen het optreden en stellen een juryrapport op. De uitslag van de jury is bindend en is niet vatbaar voor bezwaar.
 3. Alle deelnemers verplichten zich aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking. De winnaars worden op 5 oktober rond 18.00 uur bekend gemaakt na afloop van Best of the West 2024 in Podium Mozaïek.
 4. Er zijn winnaars in de volgende disciplines: taal & acteren, beeldende kunst, dans en muziek.
 5. Er is in totaal € 7.000,- inclusief vele masterclasses aan prijzen te verdelen. Per discipline is er een 1ste, 2de, 3de en een aanmoedigingsprijs.
 6. Als er minder dan 5 deelnemers per discipline zijn, wordt het optreden gekoppeld aan een soortgelijke discipline.
 7. Als er een aanmelding is voor een nog niet bestaande discipline, zal de act ondergebracht worden bij een bestaande discipline die het meest passend is.
 8. Er is per discipline €1.600,- aan prijzengeld te verdelen onder de winnaars (1e prijs €750, 2e prijs €500, 3e prijs €350, aanmoedigingsprijs in de vorm van een masterclass). De prijzen bestaan uit trajecten voor het volgen van workshops, (vervolg)opleidingen voor de verschillende disciplines of repetitie- en studiotijd voor musici etc. Podium Mozaïek zal de trajecten coördineren en de financiën organiseren. 
 9. De prijzenafhandeling moet voor 31 december 2024 plaatsvinden. Na 31 december 2024 komt de prijs te vervallen.
 10. De winnaars dienen aanwezig te zijn op de winnaarsdag op 12 oktober 2024 om de besteding van de prijs te bepalen.

 

ARTIKEL 5 VOORWAARDEN

 1. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar verlenen hun medewerking aan eventuele publiciteit die samenhangt met de wedstrijd.
 2. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar stemmen ermee in dat beelden (film en fotografie) van hun optreden kunnen worden gepubliceerd via de website en kunnen worden gebruikt voor publiciteitsuitingen in lokale media en in communicatiemiddelen van Podium Mozaïek en Stadsdeel West.
 3. De directie van Podium Mozaïek behoudt zich het recht voor om het programma op 5 oktober 2024 te wijzigen c.q. niet door te zetten. Podium Mozaïek aanvaardt hiervoor op geen enkele wijze aansprakelijkheid.
 4. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van dit reglement.