Best Of The West

Best Of The West 2023

Over BOTW

Steel jij thuis de show? Dans je de sterren van de hemel op TikTok, kan jij iedereen genadeloos imiteren, of heb je altijd een dozijn songteksten in je hoofd? Schrijf je dan in voor Best of the West en deel jouw talent!
 
BEST OF THE WEST is een podium voor jonge talenten tussen de 8 en 21 jaar, met prijzen om dit talent verder te ontwikkelen. Wij nodigen iedereen uit die woont, werkt of naar school gaat in Amsterdam West om een spetterende act op te voeren. Solo’s, duetten, groepen: iedereen is welkom!

De vorige editie van BEST OF THE WEST vond plaats op 23 september 2023. Bekijk hieronder de aftermovie en houd deze website en onze socials in de gaten voor informatie over de volgende editie in 2024.

 

#BREEKLOS

Dit jaar is het thema BREEK LOS. Hoe vertaal jij dit thema vol energie, persoonlijke kracht en verandering? Laat jouw verhaal horen, laat het zien! En wat je ook doet: losbreken vraagt lef, dat verdient sowieso applaus!
 
MET EEN PRIJZENPOT VAN 8.500 EURO ÉN VELE MASTERCLASSES TE WINNEN!!
Er zijn vijf disciplines: Acteren (film en theater), Taal (poëzie, spoken word, storytelling en songwriting), Muziek (versterkt en onversterkt), Dans en Beeldende kunst (ook digitaal, film, fotografie en mode). 

Een jury van professionele kunstenaars en artiesten (o.a. Sean Luck, Afagh Morrowatian, Yeliz Dogan, Hessel Du Mark en Gregory Shaggy) kijkt mee en geeft behalve prijzen ook persoonlijk advies. Voor elke discipline is er een 1e prijs van €750,-, en een 2e prijs van €500,- te besteden aan het doorontwikkelen van je of jullie talent. Als derde prijs win je een privé masterclass van een professional in je eigen discipline.
 
Best of the West #BREEK LOS vindt plaats op zaterdag 23 september 2023 bij Podium Mozaïek. Inschrijven kan tot en met 18 september 2023 via BESTOFTHEWEST.NL

 

Schrijf je in!

Muziek

Bespeel jij een instrument, ben je een top DJ of zing jij de sterren van de hemel? Schrijf je dan nu in voor de discipline muziek!

Onder de discipline muziek verstaan wij deze editie onversterkt en versterkt. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

 

Maak jouw lievelingsnummer onherkenbaar in vergelijking met het origineel of creëer een verrassende mash-up. Deel jouw talent! dit jaar zij
Juryleden Muziek dit jaar zijn: Jo-Anne Grace, Veysel Dzhesur, Sean Luck en Tamir. 

 

Schrijf je in!

Acteren

Kan jij iedereen genadeloos imiteren en ben je theatraal? Schrijf je dan nu in voor de discipline acteren!

 

In de discipline acteren is er een keuze tussen theater en film. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Scoor extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

 

Om je op weg te helpen:

Schrijf een scène. Dit kan als monoloog, dialoog of groepsgesprek. De scène kan je live performen of opnemen en insturen als film.

OF

Kies een bestaande scène uit een theaterstuk, film of musical en geef hier je eigen creatieve draai aan. Dit kan als monoloog, dialoog of groepsgesprek. De scène kan je live performen of opnemen en insturen als film.

Andere ideeën zijn ook meer dan welkom. Deel jouw talent!
Juryleden Acteren dit jaar zijn: Toni Blackwell, Yeliz Dogan, Isabelle Kafando en Oskar Transue.

 

Schrijf je in!

Beeldende kunst

Ben jij een fantastische kunstenaar? Schrijf je dan nu in voor de discipline beeldende kunst!

 

De discipline beeldende kunst is voor tastbare en ontastbare kunst. Voor tekeningen, schilderijen, beelden, fotografie en mode lever je drie verschillende werken in. Voor film/regie stuur je een fragment van maximaal 5 minuten in. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en je eigen creativiteit te verwerken in de werken.

 

In week 28 lever je jouw werken in bij Podium Mozaïek.
Juryleden Beeldende Kunst dit jaar zijn: Dion Rosina, Afagh Morrowatian, Senad Alic en Lena Elstgeest.

Schrijf je in!

Taal

Ben jij fantasierijk met woorden? Schrijf je dan nu in voor de discipline taal!

 

De discipline taal is voor alle woordkunstenaars. Rappers, singer/songwriters, poëzie en spoken word artiesten. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

Tube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

 

Schrijf je eigen teksten of maak een bestaande tekst onherkenbaar. Deel jouw talent!
Juryleden Taal dit jaar zijn: Luan Buleshkaj, Sjaan Flikweert en Hessel Du Mark.

Schrijf je in!

Dans

Zit jij nooit stil, is bewegen je passie en weet je alle TikTok dansjes? Schrijf je dan nu in voor de discipline dans!

 

De discipline dans is voor iedereen die niet stil kan zitten wanneer zij muziek horen. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep.

Scoor extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

 

Choreografeer je eigen dans. Deel jouw talent!
Juryleden Dans dit jaar zijn: Roshanak Morrowatian, Gregory Shaggy, Alexandra Loembé en Selma.

 

Schrijf je in!

Inschrijven


Open inschrijfformulier

 

Reglement

Stadsdeel West organiseert samen met Podium Mozaïek "Best of the West 2023" in het kader van talentontwikkeling van de jeugd en de jongeren in het Stadsdeel West. Het doel is een podium bieden waar aanwezig talent zich kenbaar kan maken. Door middel van deelname aan de wedstrijd maakt men kans op prijzen om het talent verder te ontwikkelen. De verkiezing van “Best of the West 2023” vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Podium Mozaïek.

 

ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING

Best of the West: Best of the West 2023.

Deelnemer: Degene die zich via internet (volledig) inschrijft voor de wedstrijd.

Reglement: Reglement Best of the West 2023.

Theater: Podium Mozaïek.

Stadsdeel: Stadsdeel West.

 

ARTIKEL 2 DEELNEMER

 1. De deelnemer dient op 23 september 2023 minimaal 8 jaar en maximaal 21 jaar oud te zijn.
 2. De deelnemer moet wonen, werken of geschoold worden in stadsdeel West.
 3. Als de deelnemer zich in groepsverband aanmeldt, moeten minimaal twee leden van de groep woonachtig, schoolgaand en/of werkend zijn in stadsdeel West.

 

ARTIKEL 3 DEELNEMING

 1. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zich via de website www.bestofthewest.nl in te schrijven voor de wedstrijd. Op de website staat alle informatie over deelname aan de wedstrijd.
 2. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar kan zich in de periode van 15 mei tot en met 18 september 2023 inschrijven.
 3. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zichzelf in te schrijven, aangezien hij/zij kennis dient te nemen van dit reglement.
 4. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar krijgt via de mail een ontvangstbevestiging van zijn deelname aan de wedstrijd.

 

ARTIKEL 4 WINNAARS EN PRIJS

 1. Per discipline en leeftijdscategorie kiest een deskundige jury drie winnaars.
 2. Een jury, bestaande uit kunstenaars en culturele professionals beoordelen het optreden en stellen een juryrapport op. De uitslag van de jury is bindend en is niet vatbaar voor bezwaar.
 3. Alle deelnemers verplichten zich aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking. De winnaars worden op 23 september rond 18.00 uur bekend gemaakt na afloop van Best of the West 2023 in Podium Mozaïek.
 4. Er zijn winnaars in de volgende disciplines: muziek, beeldende kunst, acteren, taal en dans.
 5. Er is in totaal € 8.500,- en vele masterclasses aan prijzen te verdelen. Per discipline is er een 1ste, 2de en een aanmoedigingsprijs.
 6. Als er minder dan 5 deelnemers per discipline zijn, wordt het optreden gekoppeld aan een soortgelijke discipline.
 7. Als er een aanmelding is voor een nog niet bestaande discipline, zal de act ondergebracht worden bij een bestaande discipline die het meest passend is.
 8. Er is per discipline € 1.400,- aan prijzengeld te verdelen onder de winnaars (1e prijs is € 750, 2e prijs is € 500, 3e prijs is een aanmoedigingsprijs in de vorm van een masterclass). De prijzen bestaan uit trajecten voor het volgen van workshops, (vervolg)opleidingen voor de verschillende disciplines of repetitie- en studiotijd voor musici etc. Podium Mozaïek zal de trajecten coördineren en de financiën organiseren.
 9. De prijzenafhandeling moet voor 31 december 2023 plaatsvinden. Na 31 december 2023 komt de prijs te vervallen.
 10. De winnaars dienen aanwezig te zijn op de winnaarsdag op 14 oktober 2023 om de besteding van de prijs te bepalen.

 

ARTIKEL 5 VOORWAARDEN

 1. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar verlenen hun medewerking aan eventuele publiciteit die samenhangt met de wedstrijd.
 2. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar stemmen ermee in dat beelden (film en fotografie) van hun optreden kunnen worden gepubliceerd via de website en kunnen worden gebruikt voor publiciteitsuitingen in lokale media en in communicatiemiddelen van Podium Mozaïek en Stadsdeel West.
 3. De directie van Podium Mozaïek behoudt zich het recht voor om het programma op 23 september 2023 te wijzigen c.q. niet door te zetten. Podium Mozaïek aanvaardt hiervoor op geen enkele wijze aansprakelijkheid.
 4. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van dit reglement.