Best Of The West

Best Of The West 2022

Over BOTW

Programma

Steel jij thuis de show?
Dans je de sterren van de hemel op TikTok, kan jij iedereen genadeloos imiteren, of heb je een dozijn songteksten in je hoofd? Schrijf je nu in voor Best of the West ‘22 #samen en deel jouw talent!

 

BEST OF THE WEST is een podium voor jonge talenten tussen de 8 en 25 jaar, met prijzen om dit talent verder te ontwikkelen. Wij nodigen iedereen uit die woont, werkt of naar school gaat in Amsterdam West om een spetterende act op te voeren.

#SAMEN
Dit jaar is het thema SAMEN. Samen blijven we om elkaar geven, het brengt ons meer dan alleen! Hoe vertaal jij dit thema? Samen overwinnen en opnieuw beginnen. We doen het SAMEN!

ER IS €10.000,- AAN PRIJZEN TE VERDELEN!

Je kan je opgeven voor één van de vijf disciplines, muziek, acteren, beeldende kunst, taal en dans.

Nieuw dit jaar zijn de twee leeftijdscategorieën: 8 t/m 16 jaar en 17 t/m 25 jaar.
In elke discipline zijn er prijzen te verdelen voor het verder ontwikkelen van jouw talent. 1ste prijs €500,-, 2e prijs €350,- en een aanmoedigingsprijs, een privé masterclass van een professional in je eigen discipline.

Best of the West #SAMEN vindt plaats op zaterdag 24 september 2022 bij Podium Mozaïek. Je kan je inschrijven tot en met donderdag 22 september 2022.

 

Schrijf je in!

Muziek

Bespeel jij een instrument, ben je een top DJ of zing jij de sterren van de hemel? Schrijf je dan nu in voor de discipline muziek!

 

Onder de discipline muziek verstaan wij deze editie onversterkt en versterkt. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #SAMEN en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

Muziek

 

Maakt jouw lievelingsnummer onherkenbaar in vergelijking met het origineel of creëer een verrassende mash-up. Deel jouw talent!

 

Schrijf je in!

Acteren

Kan jij iedereen genadeloos imiteren en ben je theatraal? Schrijf je dan nu in voor de discipline acteren!

 

In de discipline acteren is er een keuze tussen theater en film. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Scoor extra punten bij de jury door het thema #SAMEN en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

Acteren

 

Om je op weg te helpen:

Schrijf een scène. Dit kan als monoloog, dialoog of groepsgesprek. De scène kan je live performen of opnemen en insturen als film.

OF

Kies een bestaande scène uit een theaterstuk, film of musical en geef hier je eigen creatieve draai aan. Dit kan als monoloog, dialoog of groepsgesprek. De scène kan je live performen of opnemen en insturen als film.

Andere ideeën zijn ook meer dan welkom. Deel jouw talent!

 

Schrijf je in!

Beeldende kunst

Ben jij een fantastische kunstenaar? Schrijf je dan nu in voor de discipline beeldende kunst!

 

De discipline beeldende kunst is voor tastbare en ontastbare kunst. Voor tekeningen, schilderijen, beelden, fotografie en mode lever je drie verschillende werken in. Voor film/regie stuur je een fragment van maximaal 5 minuten in. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #SAMEN en je eigen creativiteit te verwerken in de werken.

 

Beeldende kunst

 

In week 37 lever je jouw werken in bij Podium Mozaïek en licht je deze toe op camera.

 

Schrijf je in!

Taal

Ben jij fantasierijk met woorden? Schrijf je dan nu in voor de discipline taal!

 

De discipline taal is voor alle woordkunstenaars. Rappers, singer/songwriters, poëzie en spoken word artiesten. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Scoor extra punten bij de jury door het thema #SAMEN en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

Taal

 

Schrijf je eigen teksten of maak een bestaande tekst onherkenbaar. Deel jouw talent!

 

Schrijf je in!

Dans

Zit jij nooit stil, is bewegen je passie en weet je alle TikTok dansjes? Schrijf je dan nu in voor de discipline dans!

 

De discipline dans is voor iedereen die niet stil kan zitten wanneer zij muziek horen. In een act van maximaal 5 minuten deel je jouw talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep.

Scoor extra punten bij de jury door het thema #SAMEN en je eigen creativiteit te verwerken in de act.

 

Dans

 

Choreografeer je eigen dans. Deel jouw talent!

 

Schrijf je in!

Inschrijven

8-16 jaar

17-25 jaar

 

Reglement

Stadsdeel West organiseert samen met Podium Mozaïek "Best of the West 2022" in het kader van talentontwikkeling van de jeugd en de jongeren in het Stadsdeel West. Het doel is een podium bieden waar aanwezig talent zich kenbaar kan maken. Door middel van deelname aan de wedstrijd maakt men kans op prijzen om het talent verder te ontwikkelen. De verkiezing van “Best of the West 2022” vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Podium Mozaïek.

 

ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING

Best of the West: Best of the West 2022.

Deelnemer: Degene die zich via internet (volledig) inschrijft voor de wedstrijd.

Reglement: Reglement Best of the West 2022.

Theater: Podium Mozaïek.

Stadsdeel: Stadsdeel West.

 

ARTIKEL 2 DEELNEMER

 1. De deelnemer dient op 24 september 2022 minimaal 8 jaar en maximaal 25 jaar oud te zijn.
 2. De deelnemer moet wonen, werken of geschoold worden in stadsdeel West.
 3. Als de deelnemer zich in groepsverband aanmeldt, moeten minimaal twee leden van de groep woonachtig, schoolgaand en/of werkend zijn in stadsdeel West.

 

ARTIKEL 3 DEELNEMING

 1. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zich via de website www.bestofthewest.nl in te schrijven voor de wedstrijd. Op de website staat alle informatie over deelname aan de wedstrijd.
 2. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar kan zich in de periode van 9 mei tot en met 12 september 2022 inschrijven.
 3. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar dient zichzelf in te schrijven, aangezien hij/zij kennis dient te nemen van dit reglement.
 4. De deelnemer/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar krijgt via de mail een ontvangstbevestiging van zijn deelname aan de wedstrijd.

 

ARTIKEL 4 WINNAARS EN PRIJS

 1. Per discipline en leeftijdscategorie kiest een deskundige jury drie winnaars.
 2. Een jury, bestaande uit kunstenaars en culturele professionals beoordelen het optreden en stellen een juryrapport op. De uitslag van de jury is bindend en is niet vatbaar voor bezwaar.
 3. Alle deelnemers verplichten zich aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking. De winnaars worden op 24 september rond 20.00 uur bekend gemaakt na afloop van Best of the West 2022 in Podium Mozaïek.
 4. Er zijn winnaars in de volgende disciplines: muziek, acteren, beeldende kunst, taal en dans.
 5. Er zijn twee leeftijdscategorieen waarbinnnen deelnemers vallen: 8 t/m 15 jaar of 16 t/m 25 jaar:
 6. Er is in totaal € 10.000,- aan prijzen te verdelen. Per discipline en leeftijdscatagorie is er een 1ste, 2de en een aanmoedigingsprijs.
 7. Als er minder dan 5 deelnemers per discipline per leeftijdscategorie zijn, wordt het optreden gekoppeld aan een soortgelijke discipline.
 8. Als er een aanmelding is voor een nog niet bestaande discipline, zal de act ondergebracht worden bij een bestaande discipline die het meest passend is.
 9. Er is per discipline € 1.700,- aan prijzengeld te verdelen onder de winnaars (1e prijs is € 500, 2e prijs is € 350, 3e prijs is een aanmoedigingsprijs in de vorm van een masterworkshop). De prijzen bestaan uit trajecten voor het volgen van workshops, (vervolg)opleidingen voor de verschillende disciplines of repetitie- en studiotijd voor musici etc. Podium Mozaïek zal de trajecten coördineren en de financiën organiseren.
 10. De prijzen afhandeling moet voor 31 december 2022 plaatsvinden. Na 31 december 2022 komt de prijs te vervallen.
 11. De winnaars dienen aanwezig te zijn op de winnaarsdag op 15 oktober 2022 om de besteding van de prijs te bepalen.

 

ARTIKEL 5 VOORWAARDEN

 1. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar verlenen hun medewerking aan eventuele publiciteit die samenhangt met de wedstrijd.
 2. De deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar stemmen ermee in dat beelden (film en fotografie) van hun optreden kunnen worden gepubliceerd via de website en kunnen worden gebruikt voor publiciteitsuitingen in lokale media en in communicatiemiddelen van Podium Mozaïek en Stadsdeel West.
 3. De directie van Podium Mozaïek behoudt zich het recht voor om het programma op 24 september 2022 te wijzigen c.q. niet door te zetten. Podium Mozaïek aanvaardt hiervoor op geen enkele wijze aansprakelijkheid.
 4. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers/diens wettelijke vertegenwoordiger bij minderjarigen jonger dan 18 jaar zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van dit reglement.