Theater

Gedurende het seizoen kunnen bezoekers in en rondom Podium Mozaiek genieten van verschillende festivals. Zo presenteren we in februari ons Nieuwe Makers Festival RRReuring, in oktober het Festival van de Verzwegen Geschiedenis, en in de zomer WESTwaARTS. Ook zijn we elk jaar festivallocatie voor Julidans, IDFA en het Internationaal Storytelling Festival.

Festival: Julidans

Julidans

Julidans is hét festival voor internationale hedendaagse dans. Iedere zomer presenteert het festival de grote meesters, enfants terribles en nieuwe iconen van de dans op uiteenlopende locaties in Amsterdam. Grensverleggende, gedurfde en verrassende voorstellingen inspireren zowel kenners als nieuwsgierige geesten.

Sinds 2008 staat Julidans met het Extended programma in Podium Mozaïek. Julidans staat internationaal bekend om zijn bijzondere en gedurfde dansprogrammering. Het festival kijkt graag over grenzen. Letterlijk: naar dansmakers uit andere landen en (dans)culturen. En figuurlijk: naar andersoortige benaderingen van dans. We presenteren nieuwe, veelbelovende choreografen en geven hen de kans hun werk voor het eerst te laten zien op het grote podium. Daarnaast maakt Julidans ruim baan voor dansmakers die op het punt staan om (internationaal) door te breken. In hen zien we de nieuwe iconen en grote meesters van de dans. 

JULIDANS 2023: MOVING OUT LOUD

Zoals ieder jaar, toont Julidans ook in deze 32ste editie de actuele stand van zaken van de internationale hedendaagse dans. De dans van nu is behoorlijk uitgesproken, en de Julidans-choreografen steken hun meningen dan ook niet onder stoelen of banken. Ze durven te laten zien wie ze zijn en wat ze denken, voelen. Zo pleiten ze voor een sterkere connectie met de natuur of onze gevoelswereld, verbinden mythische verhalen uit het verleden met toekomstige vergezichten of vragen aandacht voor maatschappelijke problemen. Julidans presenteert dit jaar een veelvoud van verschillende stemmen, opinies, stijlen en smaken. Oorverdovend of fluisterstil, hun verhalen krijgen vorm in dans die niemand onbewogen laat: MOVING OUT LOUD. We horen en zien de dansmakers op de Julidans-podia in het centrum en ver daar buiten, in het zwembad of het museum, op de pleinen, in het park en dwars door de straten van Amsterdam.

PROGRAMMA PODIUM MOZAÏEK

VR 7 JUL | 20.30 | NOM.NOS | GIL GOMES LEAL (AMENTI THEATRE COMPANY / ULRIKE QUADE COMPANY)
ZA 8 JUL | 21.00 | NOM.NOS | GIL GOMES LEAL (AMENTI THEATRE COMPANY / ULRIKE QUADE COMPANY)
VR 14 JUL | 20.30 | COSMIC LATTE | SONYA LINDFORS 
ZA 15 JUL | 21.00 | COSMIC LATTE | SONYA LINDFORS

Festival: Afrovibes Festival

Afrovibes Festival

Afrovibes ​Festival presenteert theater, dans, performance, mode, muziek uit en over Afrika, Dit jaar hebben artistiek leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston een uitgebreid programma samengesteld met theater, dans, performance, mode, muziek uit en over Afrika, dit jaar met een focus op West Afrika. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Bekijk hieronder alvast het programma bij Podium Mozaïek.
Programma Afrovibes X Podium Mozaïek
Merlin Nyakam | Mami Wata |DO 6 OKT | 20.00U | Studio
Kwanele Finch Thusi|PINA |DO 6 OKT | 21.00U |Theaterzaal
Bright Richards | Future Citizens | VR 7 OKT | 21.00U| Theaterzaal

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar: https://www.podiummozaiek.nl/programma/afrovibes

Festival: The Amsterdam Storytelling Festival

The Amsterdam Storytelling Festival

Begin november van elk jaar wordt Podium Mozaïek volledig overgenomen door The Amsterdam Storytelling Festival! Creatieve directeurs Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani selecteren een breed scala aan internationale en nationale voorstellingen en begeleiden opkomend talent bij de ontwikkeling van een show. Elk jaar is een ander overkoepelend thema. Naast voorstellingen zijn er ook diverse talks, workshops en muziek. Klik hier voor meer info! 

Sinds 2012 ontvangen we het eerste weekend van november het Internationaal Storytelling Festival. Het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam presenteert toonaangevende binnenlandse en buitenlandse vertellers en geeft ruimte aan talent. Artistiek uitgangspunt van het festival is het presenteren van een zo groot mogelijke diversiteit aan vertellers en verhalen, waarbij het belangrijk is dat de vertellers zich met hun verhalen verhouden tot de hedendaagse samenleving. In 2018 vindt het Festival voor het eerst plaats onder de leiding van nieuwe artistieke leiders Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani.  

Festival: Nieuwe Makers Festival RRReuring

Nieuwe Makers Festival RRReuring

Jaarlijks presenteert Podium Mozaïek tijdens haar Nieuwe Makers Festival RRReuring, spannende nieuwe makers die staan te trappelen om hun werk te tonen aan een breed publiek.

Wat deze makers allemaal gemeen hebben? De ambitie om de wereld bekend te maken met hun eigenzinnige ideeën, geniale creativiteit en scherpe blik op de samenleving. Tel daar bij op de durf om de maatschappij in al haar onvolkomenheden en perfectie onder een loep te leggen, te bevragen en te bestoken en je hebt RRReuring!

Kom kijken, luisteren, meepraten en laat je inspireren door deze nieuwe wind die in Podium Mozaïek waait.

RRReuring 2023 vindt plaats ovan vrijdag 10 t/m zondag 19 februari. De kaartverkoop is online! Bekijk het hele programma en alle nieuwe makers op www.rrreuring.nl

Festival: IDFA

IDFA

Het IDFA (Het International Documentary Film Festival Amsterdam) is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. In Podium Mozaïek wordt tijdens IDFA een bijzondere selectie documentaires in intieme setting vertoond. Fascinerende films over urgente maatschappelijke ontwikkelingen en tijdloze tradities. Over toekomstige generaties en de generaties van gisteren. 

Jaarlijks presenteert IDFA x Podium Mozaïek een brede selectie documentaires uit het festivalaanbod. Vol verhalen uit de grote stad, vergeten geschiedenissen en persoonlijke verhalen, activisme en pioniers en aandacht voor de nijpende vluchtelingensituatie.

Natuurlijk komt IDFA bij Podium Mozaïek niet zonder uitgebreid randprogramma met Q&A’s, thematische nagesprekken en muziek!

Festival: WESTwaARTS

WESTwaARTS

WESTwaARTS is hét zomerfestival in het Erasmuspark in Amsterdam West, georganiseerd door Podium Mozaïek in samenwerking met stadsdeel West. Twee weekenden vol swingende en betoverende muziekoptredens, openluchttheater, dans en heel veel leuks te doen voor kinderen. Van jeugdtheater tot creatieve workshops, er is van alles te beleven. Ook spelletjes en pop-up activiteiten behoren tot de basis ingrediënten van het WESTwaARTS zomerfestival. Evenals de muziekoptredens die vaak variëren van swingende són tot betoverende raï, met een vleugje hiphop en een goede dosis jazz. Vergeet niet het sfeervolle terras van het festival. Gelegen in het schaduwrijke gedeelte van het park, zit je op het WESTwaARTSterras óók vaak heerlijk in de zon. En wil je écht ontspannen, dan zak je toch lekker onderuit in een strandstoel? Zo geniet je heerlijk van de zomer én cultuur in één. Helaas is in 2018 geen zomereditie van het festival.