Programma

Gedurende het seizoen kunnen bezoekers in en rondom Podium Mozaiek genieten van verschillende festivals. Zo presenteren we in februari ons Nieuwe Makers Festival RRReuring, in oktober het Festival van de Verzwegen Geschiedenis, en in de zomer WESTwaARTS. Ook zijn we elk jaar festivallocatie voor Julidans, IDFA en het Internationaal Storytelling Festival.

Nieuwe Makers Festival RRReuring

Jaarlijks presenteert Podium Mozaïek tijdens haar Nieuwe Makers Festival RRReuring, spannende nieuwe makers die staan te trappelen om hun werk te tonen aan een breed publiek.

Wat deze makers allemaal gemeen hebben? De ambitie om de wereld bekend te maken met hun eigenzinnige ideeën, geniale creativiteit en scherpe blik op de samenleving. Tel daar bij op de durf om de maatschappij in al haar onvolkomenheden en perfectie onder een loep te leggen, te bevragen en te bestoken en je hebt RRReuring!

Kom kijken, luisteren, meepraten en laat je inspireren door deze nieuwe wind die in Podium Mozaïek waait.

RRReuring 2021 vindt plaats van 6 t/m 18 mei 2021. In januari maken we het programma en de makers bekend, stay tuned!

Festival: Nieuwe Makers Festival RRReuring
Festival: IDFA

IDFA

Het IDFA (Het International Documentary Film Festival Amsterdam) is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. In Podium Mozaïek wordt tijdens IDFA een bijzondere selectie documentaires in intieme setting vertoond. Fascinerende films over urgente maatschappelijke ontwikkelingen en tijdloze tradities. Over toekomstige generaties en de generaties van gisteren. 

Jaarlijks presenteert IDFA x Podium Mozaïek een brede selectie documentaires uit het festivalaanbod. Vol verhalen uit de grote stad, vergeten geschiedenissen en persoonlijke verhalen, activisme en pioniers en aandacht voor de nijpende vluchtelingensituatie.

Natuurlijk komt IDFA bij Podium Mozaïek niet zonder uitgebreid randprogramma met Q&A’s, thematische nagesprekken en muziek!

Julidans

Julidans is hét zomerfestival voor internationale hedendaagse dans in Amsterdam en staat sinds 2008 met het Extended programma in Podium Mozaïek. Julidans staat internationaal bekend om zijn bijzondere en gedurfde dansprogrammering. Het festival kijkt graag over grenzen. Letterlijk: naar dansmakers uit andere landen en (dans)culturen. En figuurlijk: naar andersoortige benaderingen van dans. We presenteren nieuwe, veelbelovende choreografen en geven hen de kans hun werk voor het eerst te laten zien op het grote podium. Daarnaast maakt Julidans ruim baan voor dansmakers die op het punt staan om (internationaal) door te breken. In hen zien we de nieuwe iconen en grote meesters van de dans.

In 2018 waren op 4, 5, 10 en 11 juli de voorstellingen From Molenbeek with Love en My Kingdom for a Horse te zien en 2019 streek Julidans weer neer in Podium Mozaïek met de Tunesische performer Mohamed Toukabri , het Braziliaans-Argentijnse choreografenduo Marcela Levi en Lucía Russo en de in Slovenië geboren Christian Guerematchi.

Festival: Julidans
Festival: International Storytelling Festival

International Storytelling Festival

The Amsterdam Storytelling Festival

Van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november krioelt Podium Mozaïek van de activiteit, want dan brengt The Amsterdam Storytelling Festival enkele van de beste storytellers en acteurs uit de hele wereld samen. Creatieve directeurs Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani selecteren een breed scala aan internationale en nationale voorstellingen en begeleiden opkomend talent bij de ontwikkeling van een show. Het thema voor dit jaar is: Verslaving. Of je nu verslaafd bent aan de liefde, je smartphone of alcohol… Tijdens dit festival, kun je het eerlijk opbiechten. Behalve in de voorstellingen wordt het onderwerp ook behandeld in de diverse talks en workshops overdag en natuurlijk klinkt er verslavend lekkere muziek in de foyer. Dit is de twaalfde editie van stichting Storytelling Centre, voor de tweede keer onder creatieve directie van Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan. Klik hier voor info en kaarten

Achtergrond

Sinds 2012 ontvangen we het eerste weekend van november het Internationaal Storytelling Festival. Het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam presenteert toonaangevende binnenlandse en buitenlandse vertellers en geeft ruimte aan talent. Artistiek uitgangspunt van het festival is het presenteren van een zo groot mogelijke diversiteit aan vertellers en verhalen, waarbij het belangrijk is dat de vertellers zich met hun verhalen verhouden tot de hedendaagse samenleving. In 2018 vindt het Festival voor het eerst plaats onder de leiding van nieuwe artistieke leiders Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani. 

WESTwaARTS

WESTwaARTS is hét zomerfestival in het Erasmuspark in Amsterdam West, georganiseerd door Podium Mozaïek in samenwerking met stadsdeel West. Twee weekenden vol swingende en betoverende muziekoptredens, openluchttheater, dans en heel veel leuks te doen voor kinderen. Van jeugdtheater tot creatieve workshops, er is van alles te beleven. Ook spelletjes en pop-up activiteiten behoren tot de basis ingrediënten van het WESTwaARTS zomerfestival. Evenals de muziekoptredens die vaak variëren van swingende són tot betoverende raï, met een vleugje hiphop en een goede dosis jazz. Vergeet niet het sfeervolle terras van het festival. Gelegen in het schaduwrijke gedeelte van het park, zit je op het WESTwaARTSterras óók vaak heerlijk in de zon. En wil je écht ontspannen, dan zak je toch lekker onderuit in een strandstoel? Zo geniet je heerlijk van de zomer én cultuur in één. Helaas is in 2018 geen zomereditie van het festival.

Festival: WESTwaARTS