Theater

Podium Mozaïek wil kinderen en jongeren nieuwsgierig en enthousiast maken voor kunst en cultuur.

Daarom organiseren we elk seizoen een programma voor zowel het basisonderwijs, als het middelbaar onderwijs. Op deze pagina vindt u het aanbod. Wilt u meer weten over het programma? Neem gerust contact op: cultuureducatie@podiummozaiek.nl.

cultuureducatie bij Podium Mozaiek

Kunsttijd! (PO)

Kunsttijd! is een programma voor het basisonderwijs dat bestaat uit theatrale en muzikale jeugdvoorstellingen met een workshop op school. Voorstellingen over echte mensen en urgente onderwerpen, maar ook over sprookjesfiguren en fabelachtige vergezichten. En vaak gaat het hand in hand.
Een workshop aansluitend op de inhoud van de voorstelling plan je na inschrijving van de klas met de workshopdocent op school. De workshops zijn inbegrepen bij de prijs en wij raden iedere groep aan om hiervan gebruik te maken ter bevordering van de impact en de verwerking.

Bekijk hieronder de schoolvoorstellingen voor PO bij Podium Mozaïek voor het schooljaar 23/24:

Aanbod groep 1&2
Aanbod groep 3&4
Aanbod groep 5&6
Aanbod groep 7&8
Totale aanbod 2023-2024

 


Verdieping

Meer verdieping aan een onderwerp? Boek een verdiepende workshop bij. Bijvoorbeeld als inleiding, of juist achteraf als verwerking van de voorstelling. Denk aan een hiphopmasterclass, of een inleiding op de filosofie. Of maak je eigen documentaire met IDFA!

Schrijf de klas in voor een voorstelling en/of verdiepende workshop via deze link

CLUB MOZAIEK (VO)

Podium Mozaïek wil jongeren nieuwsgierig en enthousiast maken voor kunst en cultuur. Daarom selecteren wij elk jaar een speciaal programma voor het Voortgezet Onderwijs en culturele jongerenorganisaties met actuele, energieke voorstellingen.

Indien uw leerlingen een voorstelling bezoeken, kunt u ook altijd een basisworkshop theater boeken. In deze workshop die wordt gegeven door de docenten en peer-educators van ons huisgezelschap DEGASTEN, maken de leerlingen zelf kennis met het spelen van theater. 

Uiteraard is maatwerk mogelijk, wij denken graag met u mee over het vormgeven van uw wensen. Neem contact op: cultuureducatie@podiummozaiek.nl

Met de klas naar Podium Mozaiek

DEGASTEN - BACK2BACK credits: White Mood Studio.

TDEA

Podium Mozaïek maakt onderdeel uit van Theater & Dans Educatie Amsterdam (TDEA). Samen met het Bijlmerparktheater, De Krakeling, Meervaart, Toneelmakerij en Internationaal Theater Amsterdam maken wij ons hard voor cultuur met kwaliteit voor het onderwijs. Bekijk hier ons gezamenlijk aanbod voor Amsterdam.