Programma

Podium Mozaïek wil kinderen en jongeren nieuwsgierig en enthousiast maken voor kunst en cultuur.

Daarom organiseert Podium Mozaïek elk seizoen een cultuureducatief programma voor zowel het basisonderwijs, als het middelbaar onderwijs.Wilt u meer weten over het programma? Neem dan contact op via cultuureducatie@podiummozaiek.nl

cultuureducatie bij Podium Mozaiek

Cultuureducatie PO

Podium Mozaïek wil scholieren nieuwsgierig en enthousiast maken voor kunst en cultuur. Daarom hebben wij Kunsttijd!

Kunsttijd! is een programma voor het basisonderwijs dat bestaat uit een beeldend kunstproject en uit theatrale en muzikale jeugdvoorstellingen. Voorstellingen over echte mensen en moeilijke onderwerpen, maar ook over sprookjesfiguren en fabelachtige vergezichten.

Met Kunsttijd wil Podium Mozaïek op een toegankelijke manier verbanden leggen tussen de verschillende kunstdisciplines en scholieren. Het accent ligt op kennismaking met culturele uitingsvormen. Per groep is er keuze uit een aantal voorstellingen. Daarbij hoort altijd minstens één workshop voor op school. De workshops zijn inbegrepen bij de prijs en wij raden iedere groep aan om hiervan gebruik te maken. Met workshops kunnen leerlingen nog beter de voorstelling verwerken en blijft wat ze hebben meegemaakt langer hangen.

Downloads (PDFs):

Voorstellingen groep 1 t/m 2
Voorstellingen groep 3 t/m 4  
Voorstellingen groep 5 t/m 6  
Voorstellingen groep 7 t/m 8  
No Guts No Glory schoolbreed educatieproject

N.B. De voorstelling Koning van Katoren is geschikt voor groep 4 t/m 7 en vind je onder 'voorstellingen groep 5 t/m 6. Zo is ook IDFA zoals gebruikelijk voor groep 6 t/m 8, te vinden onder vboorstellingen groep 7 t/m 8. Uiteraard is maatwerk mogelijk, wij denken graag met u mee over het vormgeven van uw wensen.

Contact:

Hanne Reus, cultuureducatie@podiummozaiek.nl, 020-5800380

 

Cultuureducatie VO

Podium Mozaïek wil jongeren nieuwsgierig en enthousiast maken voor kunst en cultuur. Daarom selecteren wij elk jaar een speciaal programma voor het Voortgezet Onderwijs en culturele jongerenorganisaties met actuele, energieke voorstellingen.

Indien u een voorstelling bezoekt, kunt u ook altijd een basisworkshop theater boeken. In deze workshop die wordt gegeven door de docenten en peer-educators van ons huisgezelschap DEGASTEN, maken de leerlingen zelf kennis met het spelen van theater. 

Download (PDF) het aanbod (2019-2020 binnenkort online):

Cultuureducatie aanbod Voortgezet Onderwijs 2018-2019.

Uiteraard is maatwerk mogelijk, wij denken graag met u mee over het vormgeven van uw wensen. 

Met de klas naar Podium Mozaiek

Podium Mozaïek maakt onderdeel uit van Theater en Dans Educatie Amsterdam (TDEA). Samen zetten we ons in voor cultuur met kwaliteit voor het onderwijs. Hoe? Klik op het filmpje hieronder.