Theater

filter

Filter op:


Genre
MuziekComedyTheaterGastprogrammeringToneelBeeldende kunstDansKindervoorstellingBeeldend theater,KindervoorstellingComedy,GastprogrammeringMuziek,GastprogrammeringMuziektheaterBeeldend theaterMultidisciplinair theaterFilm

Datum


Toon alles
Maand
maartaprilmeijunijuli

Serie
#female gazeLanter & FanterGastprogrammering
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:

Fok me hokje
Studio 52nd

wo 19 jan '22 , 20:30
Theaterzaal

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van onze Pop-Up-Kerk op woensdag 19 januari. Voor dit evenement houden we de maatregelen aan van het RIVM  die gelden voor kerken, moskeeën, synagogen en andere gebedshuizen. Dit betekent dat de dienst veilig toegankelijk is voor iedereen en waarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden voor publiek en personeel. Er hoeft geen coronatoegangsbewijs te worden getoond.

 

Geschreven door jongeren en uitgevoerd door professionele theatermakers

 

Studio 52nd heet je welkom in het dierenrijk, waar mannelijke flamingostellen andermans eieren uitbroeden en de anemoonvismannetjes in vrouwtjes veranderen. Waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Alleen de mensensoort zet elkaar vast in hokjes. En kom je uit je hokje, dan ben je in gevaar.

 

 

In FOK ME HOKJE hoor je teksten die jongeren schreven over hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Hoe het is om uit de kast te komen, of er liever in te blijven. Maar ook over wat er zo moeilijk is aan het accepteren van verschillen. Onder regie van Gable Roelofsen gebruiken Dionisio Matias (Bonte Hond), Diederik Kreike (VPRO – Koken met konijnen) en Smita James (Shrew Her) hun verhalen, scènes en sketches om mensenhokjes aan de kaak te stellen.

 

In het kader van de actie Theater Kapsalon, waarbij Podium Mozaïek wordt omgebouwd tot cultuurkerk, wordt deze voorstelling geopend door dominee en theatermaker Rikko Voorberg. Na de voorstelling volgt een gesprek met de makers.

 

Credits:

Regie: Gable Roelofsen

Dramaturgie: Saar Vandenberghe

Artistiek advies: Romy Roelofsen

Spel: Dionisio Matias, Diederik Kreike, Smita James

Tekst: Jongeren uit het GSA Netwerk en uit Amsterdam Oost

Ontwikkeling concept, productie en educatie: Studio 52nd

Conceptadvies: Bram Jansen

Lichtontwerp: Ellen Knops

Geluidsontwerp: George Dhauw

Choreografie: Winston Ricardo Arnon

Kostuumontwerp: Kevin Pieterse

Decorontwerp: Davy van Gerven

Techniek: Ellen Knops

Productieleiding: Raoul Petersen

Beeld: Ingrid Jongens

Inhoudelijk advies: Mounir Samuel, Olave Nduwanje, Hanneke Felten (KIS en Movisie), Glenn Helberg en Leticia Nieto

 

 

Over Studio 52nd

De jongerenvoorstellingen van Studio 52nd zijn startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Dit doen we voor, tijdens en na elke voorstelling d.m.v. ons educatietraject.

“De redding van onze soort is om uit het binaire man/vrouw idee te stappen” – Glenn Helberg, transcultureel jeugdpsychiater

 

 

“Studio 52nd weet telkens een brandend actueel thema, dat onder jongeren leeft, te benoemen. Professionele theatermakers brengen de door jongeren geschreven teksten integraal op de planken. De resulterende theatrale ervaring is een ultieme eye-opener voor jongeren in de theaterzaal of op school. In deze combinatie schuilt de kracht van Studio 52nd en ze zijn hierin uniek.” Kees Blijleven – Directeur Theater de Krakeling

 

Terug naar overzicht