Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansMuziekBeeldende kunstComedyGastprogrammering, ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringMultidisciplinair theaterSpoken WordBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00
Met Mozaiekpas
9.60


RRReuring EXTRA KAARTEN!

Gershwin Bonevacia - Terug naar Prinsenplein + Nagesprek

zo 20 feb '22 , 16:00
Theaterzaal

Tijdens RRReuring 2022 toont Gershwin Bonevacia voor het eerst een stuk uit zijn nieuwe voorstelling Terug naar Prinsenplein . In deze voorstelling gaat Gershwin in dialoog met zijn 10-jarige ik. Aan de hand van gedichten, een reeks zelfportretten en een veelheid aan herinneringen over zijn worsteling met dyslexie, migratie, onveilig opgroeien en zijn droom om ooit astronaut te worden. Een diepgravend onderzoek naar familiebanden, onverwerkte trauma’s, vergeten geschiedenis en kind-zijn. 

 

Bekijk hier het RRReuring interview en gesprek met Gershwin Bonevacia en programmeur Kasper Kapteijn over Gershwins keuze voor het theater!

 

Credits

Concept, tekst en spel: Gershwin Bonevacia

Eindregie: Dionne Verwey

Duur voorstelling: 30 minuten

 

Over Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter en spoken word artiest. Sinds maart 2019 was Gershwin stadsdichter van Amsterdam. Gershwin schreef maandelijks een gedicht in Het Parool en is met zijn kenmerkende manier van voordragen regelmatig onderdeel van culturele programma’s. Zijn stormachtige opkomst ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. Gershwins poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door meer dan 6000 exemplaren te verkopen.

Afgelopen jaar verscheen Bonevacia's nieuwe dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’ uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalt hij het kinderboek ‘Zo klinkt verandering’ van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

In samenwerking met Podium Mozaïek gaat Gershwin zijn laatste dichtbundel vertalen naar het theater. Daarin is de hoofdpersoon zijn 10-jarige zelf.

Verwacht veel spoken word, muziek en de stem van Gush.

 

www.gershwinbonevacia.nl Terug naar overzicht